Bundesliga

SCHALKE - BORUSSIA 0:4 Rapsodija Borussije u najvećem njemačkom derbiju

Foto: EPA

NOGOMETAŠI dortmundske Borussije slavili su s uvjerljivih 4:0 u rurskom derbiju, na gostovanju kod Schalkea u Gelsenkirchenu, čime je nastavljen uspješan niz gostujućih momčadi u 22. kolu njemačke Bundeslige.

Domaća momčad držala se do 42. minute, a onda su gosti s dva pogotka stvorili značajnu prednost za drugo poluvrijeme. Za 1:0 je pogodio Jadon Sancho, a prekrasnim volejem je u 45. minuti na 2:0 povisio Erling Haland.

Marco Reus i Raphael Guerreiro odigrali su malonogometnu kombinaciju u 60. minuti, a Portugalac je postigao pogodak za 3:0. Četvrti pogodak Borussije, svoj drugi na utakmici, a ukupno 17. u ovoj bundesligaškoj sezoni postigao je Haland u 79. minuti.

Borussia je s 36 bodova ostala na šestom mjestu, a Schalke se s devet bodova već jednom nogom preselio u drugu ligu.

Ranije danas nogometaši Eintrachta postali su treća momčad koja je ove sezone uspjela pobijediti Bayern u Bundesligi svladavši Bavarce s 2:1 u utakmici odigranoj u Frankfurtu. Kamada je u 12. minuti doveo domaću momčad u vodstvo, a prednost Eintrachta udvostručio je Younes u 31. minuti neobranjivom udarcem u gornji lijevi kut Neuerovih vrata. U 53. minuti je Leroy Sane promiješao obranu Eintrachta i u petercu pronašao Roberta Lewandowskog koji je s lakoćom poslao loptu u mrežu.

Ipak, do kraja utakmice domaći su uspjeli sačuvati svoju mrežu i tako stići do pete uzastopne pobjede u Bundesligi kojom je Eintracht zasjeo na četvrto mjesto s 42 boda, koliko ima i trećeplasirani Wolfsburg. Bayern je na vrhu s 49 bodova, a drugi je RB Leipzig s 44, ali i utakmicom manje.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više