Shiffrin trećim uzastopnim zlatom na SP-ima potvrdila vladavinu u slalomu

Foto: Guliver Image/Getty Images

MIKAELA SHIFFRIN obranila je naslov svjetske prvakinje u slalomu na Svjetskom prvenstvu u Sankt Moritzu. Amerikanka je drugoplasiranu švicarsku skijašicu Wendy Holdener ostavila sa 1,64 sekundu zaostatka. 

Shiffrin, koja je bila najbrža i nakon prve vožnje, do zlata je došla s vremenom 1:37.27, a vrijeme drugoplasirane je 1:38.91. Treće mjesto i bronca pripali su Šveđanki Fridi Hansdotter koja je za pobjednicom zaostala 1,75 sekunde.
 
Shiffrin je u Sankt Moritzu već osvojila srebro u veleslalomu, dok je i za Holdener ovo druga medalja na ovom prvenstvu, nakon zlata u kombinaciji.  
 
Shiffrin (21) ovo je treće zlato zaredom u slalomu sa svjetskih prvenstava. Prvi naslov svjetske prvakinje osvojila je u Schladmingu 2013., a obranila ga je dvije godine kasnije u Beaver Creeku.
 
Ima također i olimpijsko zlato u slalomu iz Sočija 2014.
 
Hrvatska skijašica Andrea Komšić nakon prve vožnje bila je 35., a utrku je na kraju završila kao 28. s vremenom 1:43.66 i zaostatkom od 6,39 sekundi za pobjednicom.
 
Ovo je najbolji plasman hrvatskih skijašica na ovom svjetskom prvenstvu. Druga hrvatska predstavnica na današnjoj utrci Leona Popović nije završila prvu vožnju.    
 
Sutra je zadnji dan prvenstva koje završava slalomom za skijaše.  

Pročitajte više