NBA DOIGRAVANJE

Sixersi izgubili Embiida i utakmicu, Westbrook Wizardse spasio metle

Foto: AP Photo/Nick Wass/Guliver

WASHINGTON Wizardsi izbjegli su metlu u NBA doigravanju svladavši kod kuće Philadelphia 76erse 122:114, čime su smanjili zaostatak u seriji na 3:1.

Osim utakmice, Sixersi su izgubili superstara Joela Embiida, koji je u prvoj četvrtini gadno pao na trticu. Uskoro je napustio teren i otišao u svlačionicu, više se nije vraćao u igru, a klub je objavio da se radi o ozljedi koljena. Još se ne zna hoće li glavni konkurent Nikoli Jokiću za nagradu MVP-a biti na raspolaganju za petu utakmicu, koja se igra u noći sa srijede na četvrtak, ni koliko je ozljeda ozbiljna.

VIDEO: Arena Sport

Embiid je susret završio s osam koševa, a u njegovom izbivanju najbolji igrač gostiju bio je Tobias Harris s 21 košem i 13 skokova.

Za pobjedu Wizardsa najzaslužniji je Russell Westbrook koji je ostvario još jedan fantastičan triple-double s 19 koševa, 21 skokom i 14 asistencija.

Bio mu je to 12. triple-double u doigravanju, čime je izbio na samostalno treće mjesto na listi svih vremena. Tek je drugi bek u povijesti doigravanja koji je u trostruko-dvoznamenkasti učinak ugradio 20 skokova i drugi igrač s najmanje 20 skokova i 14 asistencija, u playoffu nakon Wilta Chamberlaina.

Bradley Beal za Wizardse je zabio 27 koševa, a Rui Hachimura 20 uz 13 skokova.

Pročitajte više