UTAKMICE VIKENDA

Snijeg je prekrio HNL, ali ne očajavajte: Evo što od nogometa nude televizije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

PRED nama su zanimljive utakmice vikenda u ligama petice i HNL-u. Sve počinje dvobojem Cityja i Evertona, a sutra završava utakmicom Lyona i Monaca. U međuvremenu se igra najveći hrvatski derbi i dvoboj Uniteda i Liverpoola.

Manchester City - Everton (SportKlub 1, 13:30)

Manchester City u proteklom je kolu gostujućim porazom protiv Chelseaja lidersku poziciju prvenstvene ljestvice prepustio Liverpoolu. Budući da se Liverpool susreće s Manchester Unitedom, Manchester City s imperativom dočekuje ogled s Evertonom. Premda bez Davida Silve, aktualni engleski prvak neupitni je favorit. Na Etihadu je, u okviru nacionalnog prvenstva, neporažen još od 7. travnja i poraza protiv gradskog rivala Manchester Uniteda (2:3).

Rezultati by SofaScore

Real Madrid - Rayo Vallecano (SportKlub 3, 18:30)

Aktualni europski prvak još je grogiran zbog poraza na Santiago Bernabeu protiv CSKA Moskve u srijedu u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka (0:3). Samo pobjeda nad Rayo Vallecanom može smanjiti tenzije. Rayo Vallecano na pretposljednjoj je poziciji poretka s tek 10 bodova nakon 15 kola. Protiv Real Madrida izgubio je u posljednjih 13 nadmetanja. Iluzorno je pomišljati da bi mogao pripremiti iznenađenje, no i Levante i Alaves pobjeđivali su Real Madrid u tekućoj sezoni.

Rezultati by SofaScore

Borussia Dortmund - Werder (Eurosport, 18:30)


Borussia Dortmund i dalje Bayern Münchenu bježi čak devet bodova. Do konca prvenstva preostalo je još 20 kola, ali Borussia Dortmund redom niže pobjede. Očekivanom pobjedom protiv Werdera nastavila bi održavati osjetnu bodovnu razliku. Werder je u rezultatskoj krizi (tri poraza u posljednjih pet utakmica) i na Signal Iduna Park - što zbog forme što zbog tradicije - stiže kao autsajder.

 

Rezultati by SofaScore


Torino - Juventus (Arena Sport 4, 20:30)

Gradski derbi. Juventus je već godinama apsolutni vladar Pijemonta. Od 1999. godine pa do danas Torino je tek jedanput slavio. Rijetke trenutke sreće doživio je krajem travnja 2015. godine. Danas bi, ipak, trebao potvrditi kako Juventusu predstavlja tek dragu mušteriju, a ne gradskog rivala. Juventus je i dalje nedodirljiv. S 14 pobjeda i jednim remijem vodeći je klub poretka s osam bodova ispred drugoplasiranog Napolija. Torino je šesti s 22 boda.

Rezultati by SofaScore

NEDJELJA

Sutra od 15 sati Dinamo igra protiv Hajduka na Maksimiru. Razlika između prvog Dinama i šestog Hajduka je čak 19 bodova. Posljednji derbi završio je 0:0. Prijenos utakmice bit će na Areni Sport 3 (15:00).

Nakon što završi dvoboj na Maksimiru, od 17 sati možete uživati u derbiju Liverpoola i Manchester Uniteda. Golova ne bi trebalo nedostajati. United je zadnji poraz kod Liverpoola doživio 2013. godine. Očekuje se i Dejan Lovren u prvih 11 kod Liverpoola. Susret s Anfielda možete pratiti od 17 sati na SportKlubu 1. Liverpool je prvi s 42 boda, dok United drži šesto mjesto s 26 bodova.

Liverpool - Manchester United Rezultati uživo

Prvoplasirana Barcelona igra u gostima protiv šestog Levantea. Prijenos je na SportKlubu 1 od 20:45.

Rezultati by SofaScore

Vikend zanimljivih utakmica zaključit će susret Lyona i Monaca, prijenos je od 21:00 na Areni Sport 3.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više