Srpski vaterpolisti: Ušli smo u vječnost, ovo nitko nikad nije napravio

Foto: Hina

SRBIJA je pobijedila Hrvatsku u finalu vaterpolo turnira u Riju i ujedinila je sva tri velika zlata – svjetsko, europsko i sad olimpijsko.
 
Hrvatska nažalost nije uspjela obraniti naslov iz Londona, no treba priznati Srbija je bila bolja i konačnih 11:7 pravi je pokazatelj da je Srbija u vaterpolu u ovom trenutku svijet za sebe.
 
"Dotakli smo vječnost, ekipa je ušla u vječnost. Osvojili smo u nizu Europsko, Svjetsko, Svjetsku ligu, sad Olimpijske igre. Sve što se može, a to nikad nitko u vaterpolu nije napravio", rekao je kapetan Srbije Živko Gocić, a Slobodan Nikić, koji se skupa s Gocićem s ovim zlatom oprostio od reprezentacije rekao je:
 
"Ostvario mi se san, o ovome smo Gocić i ja sanjali kao mali, kad smo počeli igrati vaterpolo, pogotovo sad kad je kraj karijere u reprezentaciji. Igrali smo za Srbiju, znam da smo vam kidali živce, ali zlato je osvojeno", rekao je Nikić. 
 
Filip Filipović je dodao da je prekretnica bila utakmica sa Australijom u grupi.
 
"Pokazali smo da kad je najteže, da smo tad bili najjači Nismo izgubili glavu, vjerovali smo u nas". 
 
Dušan Mandić, strijelac četiri gola u finalu protiv Hrvatske, rekao je da nema riječi za opisati osjećaj nakon zlata.
 
"Nisam ni sanjao što će mi sve pružiti vaterpolo u životu. Ovo je sjajna ekipa, sjajni momci, nevjerojatno prijateljstvo. Nisam još svjestan što smo napravili. Svaka čast svima", rekao je možda i najbolji vaterpolist svijeta, a Andrija Prlainović rekao je kako su u finalu odigrali izuzetno pametno:
 
"Jako smo malo grešaka napravili za jedno finale. Bili smo dobro primljeni za utakmicu i vladala je pozitivna energija. Osjećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim karijerama. Ostalo ste vidjeli, to je bila simfonija u vodi. Posebno hvala Gociću i Nikiću, oprostili su se majstorski, možda i bili presudni uz Mandića i golmana Mitrovića", rekao je Prlainović, koji se dotakao ulaganja u vaterpolo u Srbiju:
 
"Ovih osam medalja nisu rezultat sistemskog ulaganja. Nisam ja taj koji to treba reći, to je na medijima. Nadam se da će se to popraviti. Mi smo svoje u bazenu napravili", rekao je Prlainović.
 

Pročitajte više