Stanić progovorio o "najvećem zlu u hrvatskom nogometu": "Dobro je da to nisam doživio"

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

"IMAMO kontradiktornu situaciju - reprezentacija nam je top, a nema pravu podršku", poručio je Mario Stanić, bivši hrvatski reprezentativac.
 
Stanić je razočaran što reprezentacija godinama, zbog nereda navijača koji se bore protiv čelnika HNS-a, igra pred praznim tribinama.
 
"Drago mi je što nisam doživio da igram pred praznim stadionom. To je najveće zlo koje se može dogoditi u hrvatskom nogometu. Posebno me boli što moramo birati mjesto gdje će igrati naša reprezentacija. To je reprezentacija svih nas, dok ne promijenimo čip u glavi, to će tako biti", rekao je Stanić kao gost emisije "Sport nedjeljom".
 
Janica Kostelić na Braču je doživjela verbalni napad od nekoliko torcidaša koji su nezadovoljni njenim radom i nepoštivanjem Zakona o sportu...
 
"Poražavajuće je za naše društvo gdje god se dogodi, svi smo mi tome pridonijeli. Ovo što se dogodilo Janici je na našu sramotu. Ako je itko zaslužio da mu se plješće, onda je to Janica Kostelić. Ako je itko zaslužio trg, onda je to Janica... Cijelo društvo je zakazalo."
 
Nekoliko dana prije napada na Janicu, fizički je napadnut Zdravko Mamić.
 
"Zdravko Mamić je dugi niz godinama gradio svoje carstvo, napravio si je kontra uslugu. No, isticanjem i promicanjem da je on vladar hrvatskog nogometa, doveo se u ovu situaciju. Ipak, to ne opravdava ovaj napad, apsolutno sam protiv bilo kakvog fizičkog obračuna. Zakazali smo kao društvo. Nije tu u pitanju Mamić, imali smo i napad na Niku Kovača, a pitanje je što je sljedeće."
 
Nahvalio je Davora Šukera i Luku Modrića kao igrače te poručio da nema želju postati nogometni trener. 
 

Pročitajte više