Stevens oštro kritizirao Pokrivača: Svojim ponašanjem odbacuje jednu obećavajuću karijeru



HRVATSKI reprezentativac Nikola Pokrivač na marginama je planova trenera Red Bull Salzburga Huuba Stevensa, koji ga je danas žestoko kritizirao u austrijskim medijima. Stevens je istaknuo da mu je žao, ali kako više ne računa na usluge nekadašnjeg igrača Varteksa, Dinama i Monaca.

Kada je u ljeto 2009. godine Pokrivač prešao iz Monte Carla u Salzburg, sve se činilo kao u najboljem redu. Trener je imao povjerenja u njegove kvalitete i ovaj je redovito dobivao prilike. Sada je situacija dijametralno suprotna, Pokrivač je izbačen iz momčadi, prebačen u juniore i nalazi se na izlazu iz Mozartovog grada, a uprava kluba je kao razlog navela probleme s disciplinom.

"Trenutna situacija Pokrivača u Red Bulu je teška, na je rubu ponora. Što se dogodilo? Sve je povezano s njegovim stavom, koji nije profesionalan“, objašnjava trener Stevens, koji dodaje:"Igrač koji ne pokazuje htijenje na treningom i želju za napretkom, teško da može dobiti priliku u mojoj momčadi".

Prikovanost za klupu salzburškog kluba koštala je Pokrivača i igranja u reprezentaciji. Izbornik Slaven Bilić nije ga zvao za susrete protiv Gruzije i Francuske, a zadnju utakmicu u nacionalnom dresu je odigrao u listopadu prošle godine protiv Norveške.

Za Salzburg je Pokrivač zadnji put zaigrao u 22. kolu kada je Red Bull izgubio s 0:1 od Wiener Neustadta. Od tada je izvan momčadi, a Stevens dodaje: Uvijek ću radije gurati mladog Daniela Offenbachera nego ovakvog Pokrivača. "Nikola je u početku bio dobar, ali sada to ni izbliza nije slučaj. U posljednje vrijeme kada sam mu god dao priliku da se dokaže nikada nije dobro reagirao", dodao je trener Red Bulla.

Za usluge 25-godišnjaka Salzburg je platio 2009. godine dva milijuna eura. Ugovor mu traje do ljeta 2012, ali gotovo je sigurno da veznjak neće toliko dugo ostati u klubu. "Izgleda da je za njega voz već otišao. Žao mi je, ali svoj ponašanjem i pristupom Pokrivač odbacuje jednu obećavajuću karijeru. Mislim da je to velika šteta“, zaključio je Stevens.

Pročitajte više