Stipe Miočić jednom fotografijom pokazao UFC-u zašto je najveći šampion

Foto: Getty Images

ZAŠTO UFC ne promovira čovjeka koji je već godinama njegov ponajbolji teškaš, jedan od najvećih na svijetu? 
 
"Stipe Miočić zna da je 'underdog', ali je skroman i pametan i to mu ne smeta", nedavno je, gostujući u podcastu "Believe You Me", izjavio jedan od najkontroverznijih boraca današnjice i bivši UFC-ov prvak u srednjeteškoj kategoriji Michael Bisping.
 
I Stipe Miočić u više se navrata uvjerio kako UFC potiskuje njegov imidž.
 
"Osjećam manjak poštovanja od strane UFC-a, ali to me ne uznemirava. Sigurno je da UFC želi da me Francis Ngannou pobijedi. Međutim, nisam neki trash-talker. Borac sam. To je moj posao", kazao je Miočić uoči meča protiv Francisa Ngannoua 20. siječnja u Bostonu, borbe nakon koje može postati prvi borac u povijesti koji je triput obranio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. 
 
"Ne mogu razmišljati o tome što ću danas napisati na Twitter ili o tome kako da uvrijedim nekog borca kojeg zapravo uopće ne poznajem. Mrzim to, jednostavno nisam takav tip", rekao je jednom prilikom.
 
Stipe Miočić je vatrogasac. Svojim zanimanjem privlači pozornost i poštovanje, no UFC ne mari ni za taj promotivni kapital. 
 
UFC u pompoznim najavama meča u prvi plan gura favoriziranog Francisa Ngannoua i njegove zastrašujuće udarce. Prema uputama organizacije, Francuz kamerunskog porijekla pokušava Stipu Miočića destabilizirati svojim provokacijama. Nedavno je na jednoj od konferencija za medije istaknuo kako će Stipe Miočić u ringu pokušati preživjeti.
 
"Ma pustite ga da radi što želi. Dok sam ja ovdje, nitko neće preuzeti taj pojas. Previše sam se odricao i žrtvovao da bih ga tako olako prepustio", poručio je Miočić ususret meču i na Instagramu objavio fotografiju zbog koje je najveći šampion. Ne samo u UFC-u.
 

Pročitajte više