SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Štrlek: 'Ajde da smo i mi nekoga razbili

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA je u drugoj utakmici drugoga kruga Svjetskog prvenstva pobijedila Bahrein 28:18.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ponovno je briljirao Marin Šego koji je obranio 12 od 29 udaraca Bahreina, a pet obrana dodao je Ivan Pešić. Najefikasniji igrač bio je Zlatko Horvat koji je zabio osam golova iz deset pokušaja. Po četiri gola zabili su Marić i Martinović.

"To je timska igra, danas sam se ja istaknuo, sutra netko drugi. Dobro smo ušli u utakmicu, sve kontrolirali i zasluženo pobijedili. Dobro smo igrali obranu, već protiv Katara. Sada se to nastavilo, mislim da se dižemo iz utakmice u utakmicu i to je dobro. Bahrein smo dobro izanalizirali, znali smo gdje traže prostor za gol i to smo zatvorili. Nije bilo problema, najbitnije je da smo dobro otvorili utakmicu pa je i kasnije bilo lakše. Slijedi Argentina, pobjedom idemo u četvrtfinale, pristupit ćemo toj utakmici kao i svakoj do sada pa ćemo pokušati doći do četvrtfinala", rekao je Horvat nakon utakmice za RTL.

Konačno nekoga razbili

Manuel Štrlek je odigrao 32 minute, ali je zabio samo jedan gol iz dva pokušaja. Nije ni trebao više jer je Hrvatska igrala s pola gasa, taman da pobjedi očajni Bahrein.

"Drago mi je da smo nekoga razbili, da nije bilo mučenja do kraja. Vidjelo se da nas je utakmica s Katarom digla i nadam se ćemo i dalje rasti", rekao je Štrlek.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u subotu (18:00) protiv Argentine.

"Nismo ih još kolektivno gledali, vidjeli smo ih samo na momente u sobama. Oni su godinama nezgodna ekipa. Imaju dobre individualce, naglasio bih Simoneta koji igra u Montpellieru. No, ako ćemo igrati obranu kao danas i biti gusti, uvjeren sam da ćemo pobijediti", dodao je Štrlek.

U reprezentaciju se vratio i Igor Karačić.

"Lijepo je vratiti se. Svaka čast dečkima. Pobijedili smo jednog teškog protivnika, ali na to smo bili koncentrirani. To je ekipa koja je izbacila Katar iz kvalifikacija za Olimpijske igre, držali su Dansku na prošlom SP-u u neizvjesnosti do kraja i mi smo u ovom susretu bili unutra svih 60. minuta. Isprobao je trener sve. I ja sam se vratio, pokušao sam i sve je bilo u redu. Idemo dalje. Ovo mi je prva rukometna utakmica nakon dva i pol mjeseca. Vidi se da sam još pod ručnom, ali bit će to dobro kada dođu najvažnije utakmice", rekao je.

Pročitajte više