Šurjak u otkrivanju Amerike: Vidjet ćemo zaslužuju li neki dres Hajduka

NA PRESICI Hajduka ponajviše se govorilo o debaklu u Varaždinu, u kojem je Hajduk popio četiri komada za samo 35 minuta te o sutrašnjoj utakmici s Interom koju Hajduk nakon posljednjeg poraza jednostavno mora dobiti. Ne toliko rezultatski, koliko zbog navijača i vraćanja samopouzdanja pred izazov zvan Hrvatski kup.
 
"Lako je reći da se to ne smije dogodit da primimo 35 minuta 4 kola. Vi sagledavate problem iz sasvim druge perspektive nego što to ja gledam iznutra. Varteks je zasluženo pobijedio i tu dalje nam priče." - kategoričan je trener Hajduka Robert Jarni.

Novinari je zanimalo sprema li Jarni neke kazne za igrače, koji su u Varaždinu, barem u prvom dijelu bili totalno nadigrani od protivnika koji ne bi trebao biti u stanju se na takav način poigravati s Hajdukom.

"Prvo, nisam uopće razmišljao o kaznama. Sastao sam se sa igačima, razgovarao s njima. Svi smo došli do istog zaključka. Nismo odigrali u bloku i na prihvatljivoj razini. Mislim da nema smisla kažnjavati igrače, svatko igra kako osjeća, a ovo je za sve jedna velika škola, samo je pitanje tko će iz te škole izvući pouke. Nadam se da ćemo svi izvući." - pravda se Jarni.

"Minimizirate naše uspjehe"

Ivica Šurjak smatra da je razlog teškog poraza loša hajdukova realizacija te najavljuje veliko pospremanje za drugu sezonu.

"Kada izgubiš 4:0 nema opravdanja za poraz, ali morate znati da smo mi stvorili desetak odličnih šansi. One greške ne smiju nam se događati, moramo na tome poraditi i izvući pouke iz onog poraza. U sljedeća dva mjeseca vidjet ćemo tko zapravo zaslužuje dres Hajduka." - ističe hajdukov sportski direktor. 

Jarni je nakon utakmice u Varaždinu dosta govorio o ozljedama, za koje je kako kaže, znao da će ih kad tad doći glave, što se i dogodilo u srijedu navečer.
Situacija protiv Inter neće biti ništa blistavija.

"Andrić se pomalo vraća. Jučer je trenirao, rekao je da se odlično osjeća, a sve ćemo saznati danas, može li on zapravo ili ne. Žuti kartoni i povrede diktiraju da ću morati mijenjat sastav za Inter (nema Jozinovića i Verpakovskisa). Uz sve to šta se događa i sve probleme koje imamo. Uz sve to, vi to minimizirate naše uspjehe. Mi se nećemo predati, sve ostaje isto, kup i osvajanje drugog mjesta." - kaže Jarni usmjerivši svoj bijesi na novinare koji su čini se također krivi za odličan hajdukov rezultat protiv Varteksa.

"Kada dobijemo na Poljudu onda je protivnik loš, a kada izgubimo na strani onda je Hajduk loš. Tako da Hajduk nikada nije dobar. Uza sve stvari koje nam se događaju od samog početka prvenstva sve je normalno." - smatra hajdukov trener.

Jarni je kratko je najavio i utakmicu protiv Intera koja se igra sutra te istaknuo ne gubi nadu u spas sezone.

"U utakmici s Interom želimo pobjediti, a onda idemo iz utakmice u utakmicu. I ne smatram kako je ovim porazom izgubljeno drugo mjesto, da smo sedam, osam bodova
iza moglo bi se reći da smo izgubili drugo mjesto, ali sam smo jedan bod iza Rijeke." - optimistično završava Robert Jarni.

Živi bili pa vidjeli.

V.B./M.Š.
Foto: V.G.

Pročitajte više