Svaguša: Na terenu je Ibro odlučni faktor, ali Torcida sve pokreće

JOŠKO SVAGUŠA ovih dana teško spava. Najprije ga je budnim držala strepnja od Unireje, a kasnije nije mogao zaspati od uzbuđenja i slavlja. Nije se Hajdukov predsjednik libio pustiti suzu, euforija ga je ponijela baš kao što ovih dana nosi većinu Splićana. Ali ipak napominje da se "balun" mora spustiti na zemlju.

Nije gotovo

"Moj ćaća Mirko, sad su mu 73 godine, doživio je muku St. Etiennea, pa kasnije i Bordeauxa. Hajduk je i protiv njih imao 4:1, pa nije prošao. Nisam gledao te utakmice, bio sam dijete. Vodio me otac gledati Hajduka, naslušao sam se njegovih žalopojki, svjedočio sam koliko je bio razočaran. Neće se to ponoviti, ali moramo biti oprezni", kaže Svaguša u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Već protiv Zadra zvoni uzbuna, tvrdi Hajdukov predsjednik, jer borba za naslov je ipak glavni cilj. Hajduk će se najvjerojatnije, barem do Božića, boriti na tri fronta, ali za stotu godišnjicu kluba najvažnije je prekinuti Dinamovu dominaciju. "Idemo stepenicu po stepenicu", kaže Svaguša.

"Cijela je Dalmacija uz nas"

U svečanoj loži za vrijeme Unireje Svagi nije mogao mirno sjediti. Jedva je dočekao da nakon utakmice izgrli igrače, posebno Ibričića. "Zaslužio je. Koliko je trčao, borio se i kakva je dva gola dao... Sve je pokrenuo. Greška, Ibro je bio na terenu odlučni faktor, ali navijači, Torcida, oni su bili pokretači. Fascinantno je da na dvije posljednje europske utakmice narod ostaje na tribinama i svi pjevaju. Bože, kako je to lijepo...", kaže predsjednik Hajduka.

"Ponosan sam. Uživam, ali sam i oprezan. Krivi korak i sve ide u... neku stvar. Svi koji sad odaju priznanje u času se preokrenu. Mnogima je drago zbog mene. A ja kažem, drago nam je svima zbog Hajduka i grada. Drago mi je zbog gradonačelnika Željka Keruma. Cijeli grad i Dalmacija, pa i šire, su uz nas. Čudo je koliko se niz autoput i druge ceste slijevalo automobila prema Splitu, svi sa zastavama i šalovima Hajduka", zaključio je Svaguša.

Pročitajte više