LIGE PETICE

Talijanski novinar: Messi je odlučio gdje će igrati sljedeće sezone

Foto: Profimedia

LIONEL MESSI prošlog je ljeta šokirao svijet prelaskom iz Barcelone u PSG. U 34. godini napustio je klub u kojem je bio 21 godinu, zbog katastrofalne financijske situacije u Barci, a u PSG je došao kako bi opet bio ključni dio najjačeg napadačkog trija.

Messi ima dobre brojke u PSG-u, ali one maskiraju očito

Međutim, nakon pola godine postalo je jasno da Messi, Neymar i Mbappe nisu uspješni kao Messi, Neymar i Suarez, koji su harali u Barceloni. PSG je naravno vodeći u Francuskoj, ali to se podrazumijeva. Izostalo je ono zbog čega je Messi doveden i što PSG čeka otkako je klub na pogonu katarskih milijardi. To je osvajanje Lige prvaka. PSG je ispao već u prvoj nokaut-rundi LP-a od Reala iako je u prvoj utakmici pobijedio 1:0, a u drugoj vodio tim rezultatom.

Rana eliminacija iz LP-a značila je i definitivni odlazak Mbappea na kraju sezone te ogorčenje navijača PSG-a na Messija, koji je u obje utakmice s Realom bio nevidljiv. Na prvoj idućoj utakmici, protiv Bordeauxa, izviždan je već na zagrijavanju, a isto mu se događalo svaki put kada bi primio loptu.

Potreseni Messi u PSG-u doživljava ono što nije nikada prije. Produljenje ugovora više nitko ne spominje

Messi je bio vidno potresen time jer mu se ovo nikada u karijeri nije dogodilo, a njegov govor tijela i izraz lica već dulje vrijeme pokazuju da se u PSG-u ne osjeća dobro. To se vidi i po njegovim igrama. Ove sezone ima za PSG samo sedam golova i 11 asistencija. Njegove sveukupne brojke su dobre, ali najvećim dijelom ih je ostvario u francuskom prvenstvu, u kojem je PSG nedodirljiv, gdje nema konkurenata.

Talijanski novinar Matteo Moretto piše da je Messi nesretan u PSG-u, ali da će odraditi ugovor do kraja, to jest sezonu nakon ove. Međutim, nitko više ne spominje ono što je u Messijevom ugovoru s PSG-om, mogućnost produljenja na još jednu, treću sezonu. Kada je Messi ljetos s PSG-om potpisao dvogodišnji ugovor kao slobodan igrač, ugledni L'Equipe objavio je da će dobiti po 30 milijuna eura za svaku od dvije godine ugovora te 40 milijuna eura za eventualnu treću sezonu.

Pročitajte više