"THE MO SHOW", "MO JE CRVENI MESSI" Engleske novine naslovnicama hvale Salaha, svi mu dali desetku

Foto: Getty Images/Guliver Image

MOHAMED SALAH je u utorak navečer još jednom pokazao da je trenutačno u najboljoj formi na svijetu i da ove sezone zaslužuje čak i Zlatnu loptu.

Nevjerojatni Egipćanin je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka zabio dva i asistirao za još dva gola u velikoj Liverpoolovoj pobjedi protiv Rome 5:2. Salah je odigrao savršenu utakmicu, ništa slabiju od najboljih partija Messija i Ronalda u najjačem klupskom natjecanju na svijetu.

Engleski mediji su jutro nakon utakmice, očekivano, maksimalno nahvalili Salaha čija fotografija je na svim naslovnicama sportskih podlistaka glavnih otočkih novina. U engleskom dnevnom tisku običaj je da sportska naslovnica uvijek bude na zadnjoj strani novine, pa je tako Daily Mail izašao s naslovom "The Mo Show" i Mohameda ocijenio maksimalnom ocjenom 10.

"Salah je, jednostavno, bio briljantan. Udarci savršeni, asistencije milimetarski precizne. Iz igre je izašao u 75. minuti, a cijeli Anfield je ustao i ispratio ga pljeskom. Bila je to najbolja utakmica jednog igrača za neki engleski klub u Europi u povijesti. Osvoji li Zlatnu loptu, bit će prvi igrač nakon 2007. godine koji ju je osvojio a da nije Messi ili Ronaldo. Da, Salah je trenutačno toliko dobar", stoji u tekstu Daily Maila pod naslovom "Mo je crveni Messi" koji potpisuje ugledni engleski novinar Martin Samuel.

"Moovi dečki 5, Rimljani 2", veliki je naslov na zadnjoj stranici Daily Stara, koji je također Salahu dao ocjenu 10, dok je The Guardian bio nešto oprezniji:

"Senzacionalni Salah - Redsi u velikoj prednosti, ali Roma se može nadati."

"Smokin'", poigrao se Daily Mirror s riječima na svojoj naslovnici na kojoj je velika Salahova slika, a u tekstu u kojem je Egipćanin također dobio desetku stoji naslov "Greatest Mo on Earth". Kad se čita s liverpulskim naglaskom lako se može izgovoriti kao "Greatest man on Earth" što bi značilo "Najveći čovjek na planetu".

Talijani su, jasno, bili razočarani. La Gazzetta dello Sport je izašla s naslovom "Roma KO", ali uz poziv na novo rimsko čudo, dok je Corriere dello Sport nešto optimističniji: "U Rimu možete proći", aludirajući na dva gola kojima si je Roma kupila kakvu-takvu šansu sljedeće srijede na Olimpicu.

 

 

Pročitajte više