Torcida: Marčinko iznosi gnjusne laži, jedino smo vrijeđali Vlatka Markovića!

NAVIJAČKA skupina Torcida oglasila se povodom nedavnih istupa člana Izvršnog odbora NK Dinama Tomislava Marčinka koji je rekao da zna kako su Torcidaši bili ti koji su bacali baklje u Andori te da su to isti navijači koji su stvarali probleme Dinamoj delegaciji u Antaliji.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Netom nakon podizanja tužbe protiv g. Zorana Cvrka, zbog neosnovanog klevetanja Torcide, medijski se oglasio novi 'dušebrižnik' hrvatskog nogometa, ovaj puta član IO Dinama, g. Tomislav Marčinko, koji je otišao i korak dalje, pa tvrdi kako to prenose mediji, da on osobno poznaje osobe koje su bacale baklje u Andori, te da se radi o članovima Torcide. Štoviše izrijekom tvrdi kako je riječ o istim osobama koje su njega i izaslanstvo Dinama potjerale sa stadiona u Antalyi te ih pritom i gađali bocama !!

Budući da g. Marčinko hrvatsku javnost truje gnjusnim lažima, te iz razloga što je i nama samima stalo da istina u svezi događanja u Andori izađe na vidjelo, mi kao KNH „Torcida – Split“ još jednom pozivamo MUP RH te pravosudne organe da provedu istragu. Za razliku od bezočnih laži g. Marčinka kojima pokušava naštetiti Torcidi, mi navodimo slijedeće argumente :

Pripremama Hajduka u Antalyi nazočilo je 25 pripadnika Torcide, od kojih je nekolicina pripriječila put delegaciji Dinama na ulasku u stadion, a da pritom nije bilo nikakvih fizičkih kontakata a kamoli napada bocama.

Nadalje, nitko od gore spomenutih 25 pripadnika Torcide iz Antalye nije nazočio utakmici  s Andorom, a to smo spremni i dokazati pred istražnim organima, jer imamo popis svih 105 osoba koje su putovale s nama u Andoru i među njima nema nijednog navijača iz Turske.
U svrhu vjerodostojnosti, navodimo kako svih 25 osoba koje su bile u Turskoj imaju ulazni i izlazni pečat u svojim putovnicama, te su ih voljne ustupiti za potrebe istrage, kojom se lako da utvrditi da li su isti bili u Andori.

Kakva priviđenja ima g. Marčinko kad tvrdi kako je riječ o istim osobama uistinu ne znamo, ali ćemo rado sve naše argumente i dokaze ustupiti nadležnim institucijama.

Jedina istinita tvrdnja u izjavama g. Marčinka jest da je nekolicina pripadnika Torcide verbalno izvrijeđala g. Vlatka Markovića ususret utakmice s Andorom, i to zbog maćehinskog odnosa HNS-a prema Splitu, kad je riječ o igranju službenih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u našem gradu.

O samim bacanjima baklji u teren za vrijeme utakmice s Andorom, KNH "Torcida“ - Split je u svojem prethodnom obraćanju javnosti pozvao istražne organe da utvrdi identitet tih osoba, a nema sumnje  kako će mnogi ostati zatečeni rezultatima istrage ako do iste ikada dođe, posebice gospoda Marčinko i Cvrk.

Budući da je u svojim izjavama g. Tomislav Marčinko iznio brojne lažne optužbe na račun Torcide, u namjeri rasvjetljenja ovog slučaja kao i zaštite naše udruge, KNH "Torcida" – Split s današnjim danom podiže sudsku tužbu protiv g. Marčinka, te ćemo o razvoju iste pravodobno izvijestiti hrvatsku javnost", stoji u prioćenju Kluba navijača Hajduka - Torcida.

M.Š.
Foto: Vladimir Dugandžić (Cropix)

Pročitajte više