Trener Red Bulla: "Budemo li poput Olivera Kahna i pokažemo li muda, prolazimo Rijeku"

Foto: HNK Rijeka

RIJEKA je pred povijesnim uspjehom. Nakon 1:1 u Salzburgu, igrači Matjaža Keka imaju večeras od 20:45 fantastičnu priliku da se pred svojim navijačima i rasprodanom Rujevicom plasiraju u play-off Lige prvaka.
 
Izbace li Riječani Red Bull Salzburg, osigurali su najmanje nastup u jednoj od skupina Europske lige, čak i da ispadnu u play-offu, a u slučaju prolaska Austrijanaca još samo jedan korak dijelio bi ih od skupina Lige prvaka.
 
Rijeka igra za povijesni uspjeh, ali nimalo nije zanemariva i zarada koju bi u slučaju prolaska Red Bulla ostvario klub.
 
Prolazak Salzburga donio bi 5,6 milijuna eura u klupsku blagajnu, novac kojim bi klub zatvorio polovicu budžeta za cijelu sezonu, a u slučaju ulaska u skupine Lige prvaka Rijeka bi zaradila čak 14,7 milijuna eura.
 
Ne izbore li Ligu prvaka, a uđu li u skupine Europske lige, Riječani će zaraditi 3,3 milijuna eura, što također nije zanemariv novac.
 
Unatoč pozitivnom rezultatu iz prvog dvoboja, Rijeku čeka težak posao jer je Red Bull jako dobra ekipa i trenutak gubitka koncentracije može biti koban po ambicije prvaka Hrvatske. Austrijanci su došli u Rijeku po pobjedu, a njihov trener Marco Rose to i ne skriva.
 
"Čeka nas jaka ekipa s fanatičnom publikom koja će je gurati svih 90 minuta. Rijeka ima sjajnog trenera, vrhunsku momčad i nije slučajno prvak Hrvatske. Mi ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u sljedeći krug. Očekujem sudar dviju momčadi s jasnom vizijom. Hoće li Salzburg napasti od prve minute? Poznato je da nam treba gol, ali dopustite da vas iznenadimo taktikom", rekao je Marco Rose i nastavio:
 
''Znam da nas čekaju ekstremni uvjeti – vrućina i 'pakao' s tribina. Ako želimo proći, moramo se osloboditi svega toga i igrati kako znamo."
 
Austrijski mediji su prenijeli Roseovu izjavu u kojoj je rekao da bi volio da mu momčad igra poput Olivera Kahna - golmana koji je najbolje branio kada je čitav stadion bio na suprotnoj strani, odnosno protiv njega.
"Aludirao sam na Oliverov mentalitet. Poznata je njegova izjava koja, ako je parafraziram, kaže da će nam na Rujevici trebati muda. S tim se apsolutno slažem", zaključio je trener Red Bulla.
 

Pročitajte više