BARCELONA - ATLETICO 1:0 Messi golčinom srušio Atletico i odveo Barcelonu prema naslovu prvaka

Foto: Screenshot

BARCELONA je u derbiju 27. kola Primere pobijedila Atletico 1:0, pobjegla mu na osam bodova prednosti i vjerojatno riješila prvenstvo. Jedini gol na utakmici bila je majstorija Lea Messija koji je iz slobodnog udarca pogodio rašlje Jana Oblaka.

Velik posjed lopte, jedna poluprilika i jedan slobodan udarac na 25 metara sve je što je Barcelona napravila u ovoj utakmici. Da je igrao protiv bilo koje druge momčadi, Atletico ovakvim čvrstim blokom vjerojatno ne bi primio gol još dva dana. No, kad protiv sebe imaš vjerojatno najboljeg igrača na svijetu, svaki plan igre najčešće padne u vodu.

Messiju ni inače za gol ne treba puno. Simeoneovi dečki su ga odlično zatvarali i nisu mu dala disati, ali jedan trenutak nepažnje, jedna pogreška stajala ih je bodova i izbacila ih iz utrke za naslov prvaka. Argentinac im je u 26. minuti pobjegao i Thomas Partey ga u zadnji trenutak srušio na 25 metara od gola. Desetak minuta ranije, Messi je iz slobodnjaka pogodio živi zid, ali ovaj put spasa Janu Oblaku nije bilo. Ništa si Slovenac ne može zamjeriti. Messi je jednostavno savršeno prebacio živi zid i smjestio loptu u rašlje. Oblak ju je čak malo dodirnuo, ali nije imao nikakve šanse.

 

To je bilo sve što smo vidjeli u inače dosadnoj utakmici. Simeoneova očita namjera bila je do zadnje trećine utakmice održati nulu ili minimalni zaostatak, pa onda napadačkim zamjenama pokušati nešto napraviti. Tako je Simeone u 59. minuti umjesto vrlo slabog Vrsaljka uveo Correu, a uskoro je ušao i Gameiro. No sve što su gosti uspjeli napraviti su dva loša udarca s ruba šesnaesterca te zabiti gol preko Gameira koji je opravdano bio ponšten zbog zaleđa.

Tako je Barcelona puno lakše od očekivanog došla do velike pobjede koja je vjerojatno odlučila novog prvaka Španjolske. Iako je do kraja još 11 kola, teško je vjerovati da će Messi i društvo ispustiti ovako veliku prednost. Od težih utakmica 1. travnja gostuju u Sevilli, a u 35. kolu dočekuju Real na Nou Campu. No od tada bi prvenstvo već moglo biti riješeno...

Pročitajte više