Liga prvaka

Vida skrivio penal u teškom porazu Bešiktaša od Sportinga, City uverljiv kod Bruggea

Foto: Murad Sezer/Reuters/Guliver Image

BEŠIKTAŠ je na domaćem terenu izgubio od Sportinga 4:1 u 3. kolu skupine C Lige prvaka, dok je Manchester City u isto vrijeme svladao Club Brugge 5:1 u skupini A.

Ovo je treći poraz za tursku momčad u elitnom natjecanju, dok je portugalska ekipa stigla do svojih prvih bodova.

Skupina A

Club Brugge - Manchester City 1:5 (Vanaken 81' - Cancelo 30', Mahrez 43' penal, 84', Walker 53', Palmer 67')

PSG - RB Leipzig (21:00) 

Manchester City je došao do rutinske pobjede 5:1 nad Club Bruggeom u skupini A. Belgijska momčad je u prva dva kola remizirala protiv PSG-a (1:1) i pobijedila RB Leipzig (2:1) pa se dalo naslutiti da bi i Englezi mogli imati težak posao. No nije bilo tako.

Golove za City postigli su Cancelo (30'),  Mahrez (43' penal, 84'), Walker (53') i Palmer (67'), dok je jedini gol za Brugge zabio Vanaken (81').

Skupina C

Bešiktaš - Sporting 1:4 (Larin 25' - Coates 16', 27', Sarabia 43' penal, Paulinho 89')

Ajax - Dortmund (21:00)

Bešiktaš je mnogo bolje otvorio utakmicu i stvorio je nekoliko opasnih šansi, a najviše je prijetio preko Ghezzala. No prvi gol postigli su gosti, nakon što je Coates pogodio u 15. minuti, poslije ubačaja iz kornera.

Domaćin je izjednačio samo devet minuta kasnije i to na skoro identičan način. Ovaj put korner je izveo Pjanić, a mrežu gostiju zatresao je Larin.

Novi šok za Bešiktaš stigao je u 27. minuti. Ponovo je zabio Coates, a gol je i ovaj put stigao nakon ubačaja iz kornera.

Tempo je dodatno ubrzan nakon novog gola Sportinga i samo se čekalo tko će zabiti ponovo. U kaotičnoj utakmici bolje su se snašli gosti, a novi gol je opet postignut nakon prekida. 

Jedan od tragičara domaće momčadi je kapetan Domagoj Vida. Hrvatski branič skrivio je penal u 43. minuti. Nakon kornera gostiju glavom je pucao Sebastian Coates, a lopta je potom u ispruženu ruku pogodila Vidu, koji je bio okrenut leđima.

Glavni sudac utakmice Slavko Vinčić nije to vidio isprva pa su domaći krenuli u napad nakon što su se obranili poslije tog kornera.

Potom se oglasio VAR i obavijestio Vinčića da je Vida igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a slovenski je sudac odmah dosudio kazneni udarac za portugalskog prvaka i Vidi dao žuti karton. Siguran s bijele točke bio je Pablo Sarabia.

Bešiktaš je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa, a takav pristup otvorio je mnogo prostora za kontranapade gostiju.

Dok su Portugalcima ozbiljno prijetili Batshuayi i Larin, na drugoj strani je Paulinho dva puta pogodio okvir gola. Pred kraj susreta, točnije u 89. minuti, Paulinho je konačno uspio postići i pogodak te postaviti konačnih 4:1.

Pročitajte više