DINAMO - ATALANTA 4:0

VIDEO Bjelica: Za nas ova pobjeda više ne postoji

Foto: Index.hr

NENAD BJELICA je nakon jedne od najboljih partija u životu i pobjede protiv Atalante 4:0 na otvaranju Lige prvaka jutros ponovno izašao pred medije. Odradio je s igračima jutarnji trening, a onda sumirao svoje dojmove sa sinoćnje najveće Dinamove pobjede u povijesti otkako nastupa u elitnom natjecanju.

>> Nenad Bjelica, čovjek s mudima do poda

>> Kako je moguće da Dinamo ovako igra? To može napraviti samo luđak

Navijači su bili sjajni tijekom cijele utakmice, Maksimir je gorio. Kako ste doživjeli podršku navijača?

Navijači su bili na razini momčadi. U toj sinergiji smo bili jako moćni, od prve do posljednje minute dominirali smo jednu takvu momčad talijanske lige. Stvarno sam ponosan na sve što smo ostvarili zajedno, igrači i navijači. Uvijek su naši navijači na velikim utakmicama bili velika podrška. Utakmica bez incidenata, takve navijače očekujemo na svakoj utakmici. Njihova pomoć i navijanje su nam jako važni, to nam daje vjetar u leđa i gura nas naprijed. Vidjeli ste koliko su igrači pretrčali, šprintali u zadnjim minutama kod rezultata 4:0. Stvarno vrhunsko zalaganje. Uz pomoć navijača sve je puno lakše.

Dinamo je odigrao fantastično, hoće li biti teško ovo ponoviti u narednim utakmicama?

Nije ovo prvo put da je Dinamo odigrao na ovoj razini. Odigrali smo fantastično protiv Ferencvarosa nedavno, protiv Rosenborga vrlo dobro i prošle sezone protiv Benfice i Viktorije Plzen kod kuće i Fenerbahcea. Bilo je jako, jako puno dobrih utakmica. Nije ovo samo jedna već niz utakmica koje smo odigrali na visokom nivou tako da nemam uopće nikakvu dilemu da možemo to ponavljati.

U Ligi prvaka sljedeći protivnik je Manchester City. Što očekujete uoči tog susreta?

Sljedeća utakmica je Varaždin i samo to nam je u glavi. Do Manchester Cityja još ima tri utakmice (Varaždin, Karlovac i Lokomotiva). Kad oni dođu, najbolje ćemo se pripremiti za njih, kao što smo i za Atalantu. Nije mi to još u glavi, to mi je onako, daleka budućnost.

Mislav Oršić imao je noć za pamćenje. Postigao je hat-trick i srušio neke rekorde. Kako komentirate njegov nastup?

Mislav je zabio već šesti gol u ovim europskim utakmicama, što znači da nam je najbolji strijelac. Naravno da je sve golove postigao uz pomoć svojih kolega koji su bili uz njega na terenu i pripremili mu puno toga. Mislav potvrđuje svoju klasu i uopće nije čudno što je pozvan u reprezentaciju u kojoj od njega u budućnosti očekujem još veću ulogu.

Kako ste proslavili veliku pobjedu?

Mislite da sam spavao? Ha, ha. Ma nisam baš previše spavao. Ne pravim ja od ovoga neki veliki spektakl. Sad smo razgovarali s ekipom, još obavimo ovo s vama medijima i za nas ta utakmica više ne postoji. Okrećemo se Varaždinu, to nam je sljedeća važna utakmica tako da uživati u slavlju nemamo baš previše vremena.

A igrači?

Ne znam jesu li dečki popili pivo više, ali moram priznati da su bili iznenađujuće svježi na današnjem treningu. Dozvolio sam im da poslije Varaždina izađu i proslave ovu pobjedu. Sad je apsolutni fokus na sljedeću utakmicu, a onda se mogu proveseliti i popiti pivo ili dva više.

Iznenadili ste trenera Atalanta Gasperinija, što vam je rekao nakon utakmice?

Nije mi ništa rekao. Čestitao mi je, dao ruku i poželio sve najbolje. Bio je fer i korektan, nismo ulazili u veće analize.

Pročitajte više