DINAMO

VIDEO Dinamo poletio po Ligu prvaka: "Zagreb to zaslužuje"

Foto: Index

DINAMO jutros leti za Norvešku gdje će sutra od 21 sat braniti 2:0 prednost iz prve utakmice na Maksimiru protiv Rosenborga.

Hrvatski prvak je pokazao da ima bolju i kvalitetniju ekipu, ali ovo nije dovoljno velika prednost za opuštanje na uzvratu protiv Norvežana koji su u drugom poluvremenu prve utakmice pokazali da mogu biti opasni. Uđe li Dinamo u Ligu prvaka, zaradit će najmanje 25 milijuna eura.

Prije leta za Norvešku sa zračne luke u Zagrebu oko 8:15 novinarima su se obratili trener Nenad Bjelica i igrači Bruno Petković i Amer Gojak.

"Kao i nakon prve utakmice protiv Ferencvarosa, pozivam na optimizam. Imamo dobar rezultat što ništa ne znači, ali vjerujem da smo spremni i da ćemo ponoviti utakmicu iz Zagreba. Vidjeli smo da kod kuće pokažu dosta veliku snagu, ali moramo biti na pravom nivou. Igramo na pobjedu, drugačije ne znamo igrati", rekao je Bjelica.

Koliko je pomogla odgoda derbija protiv Rijeke?

"To bi bio jedino napor za trenera, ne za igrače jer bih rotirao 11 igrača, ali u miru smo mogli pripremati sutrašnju utakmicu. Također, u subotu smo odigrali jednu prijateljsku utakmicu u Sesvetama za igrače koji nisu toliko u natjecateljskom ritmu tako da smo spremni."

Petković je također najavio juriš na pobjedu.

"Ne vjerujem da će nešto biti drugačije u Rosenborgu, oni će sigurno krenuti ofenzivnije jer moraju stići dva pogotka, ali s naše strane se ništa ne mijenja. Idemo maksimalnim pristupom i što mirnije osigurati prolaz. Idemo na pobjedu kao i u svakoj utakmici."

"Ovaj grad, klub i navijači zaslužuju Ligu prvaka i potrudit ćemo se dovesti Ligu prvaka u Zagreb. Idemo u Norvešku kao da je 0:0, treba što prije zabiti gol i završiti posao", kaže Gojak.

Pročitajte više