VIDEO Mbappe ušao u igru i riješio derbi za PSG-ov povijesni ulazak u sezonu

FOTO: EPA

U NAJVEĆEM derbiju francuskog nogometnog prvenstva, koji već dugo godina to nije, Paris Saint-Germain je kao gost svladao Marseille sa 1:0 (0:0) i tako zadržao stopostotni učinak i nakon 11. kola.

Parižane je u vodstvo doveo Mbappe u 65. minuti iz brzog protunapada, da bi konačni rezultat postavio Draxler u posljednjoj, petoj minuti sudačke nadoknade.

Vatreni doček imao je Neymar kojeg su domaći navijači s juga Francuske za svaki dodir s loptom "častili" salvom zvižduka, a potom su ga gađali raznim predmetima kada je izvodio kornere.

Duje Ćaleta-Car ostao je na klupi Marseillea.

 

Izjednačili rekord iz sezone 1960/61

Vodeći Paris Saint-Germain sada ima 33 boda, osam više od drugog Lillea, dok je Marseille peti a 19 bodova. Ovom pobjedom ekipa Thomasa Tuchela zabilježila je jedan od najboljih startova u sezonu u povijesti. Posljednji kojima je pošlo za rukom slaviti u uvodnih 11 kola bio je Tottenham i to davne 1960. godine.

Također, Kylian Mbappe postao je prvi nogometaš u europskim "ligama peticama" koji je postigao deset golova.

Toma Bašić nije konkurirao za nastup u momčadi Bordeauxa koji je na svom terenu izgubio od Nice sa 0:1 (0:0). Jedini gol postigao je Cyprien (54). Oba sastava sada imaju po 14 bodova, Bordeaux je osmi, a Nice 10.

Pročitajte više