Vukojević: Imamo velike šanse izbaciti Werder

OGNJEN VUKOJEVIĆ ili kako ga odmilja zbog njegove požrtvovnosti i trke nazivaju novinari, hrvatski Gattuso, svojim je igrama u Dinamu zaradio Bilićev poziv u izabranu vrstu za pripremnu utakmicu protiv BiH.

Iako na Koševu nije odigrao niti sekunde, karijera ovog mladog igrača ide strelovito prema gore. Od dolaska u klub, Vukojević se nametnuo Ivankoviću kao prvi izbor na poziciji defenzivnog veznog, a poziv u izabranu vrstu dokazuje da u reprezentaciji ozbiljno računaju na njega u budućnosti.

Službene stranice Dinama objavile su opširan intervju sa svojim igračem, a mi vam prenosimo jedan njegov dio.

Werder je jak, ali mi smo smo bolji

Vukojević je optimist uoči uzvrata protiv Werdera i smatra da Dinamo ima velike šanse da konačno nastupi u skupini Lige prvaka.

"Znali smo i prije i poslije utakmice da je Werder jaka momčad, to se i pokazalo. Ali nimalo nismo podređenom položaju nego jednaki njima, ako ne i bolji. Siguran sam da u uzvratu imamo velike šanse i da možemo izbaciti Werder. U uzvrat idemo maksimalno koncentrirani, s čvrstim nastupom kao što je bio i onaj u Bremenu. Vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata."

Ipak, Vukojević smatra da je njegova momčad mogla izvući povoljniji rezultat u prvoj utakmice, tim više što su bili dominantnija i bolja momčad.

"Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu i da krajnji rezultat nije bio pravedan. Pokazali smo da se možemo nositi s velikim europskim momčadima. U utakmicu smo odlično ušli, stvarali šanse. U drugom nas je poluvremenu presjekao gol na samom početku pa smo malo pogubili niti igre, par prilika iz kontri i polukontri smo propustili. I na kraju nas je taj euro gol Werderovog igrača odveo u poraz. Imali smo i mi sreće u Bremenu, ali oni ipak imaju privilegiju igranja u velikoj ligi te europskim natjecanjima gdje imaju zapaženu ulogu. Poslije Bayerna su najveća Njemačka momčad u zadnjih nekoliko godina. Nas je možda u konačnici stigla kazna za propuštene prilike pa idemo to nadoknadit u Zagrebu."

Navijači cijene moju požrtvovnost

Dinamov čovjek za "prljave poslove" ponosi se svojim zadacima u momčadi i smatra da mu ta pozicija donosi naklonost navijača.

"Cijelu svoju profesionalnu karijeru igram na toj poziciji i mislim da najbolja za mene. Sigurno da nije atraktivno mjesto, ali navijači to znaju cijeniti. Bez takvih igrača se ne može i svaka velika europska momčad ih ima. Moja cijela igra je podređena ekipi, uostalom kao i svakog igrača, a za Dinamo mi ništa nije teško odigrati."

Svojim igrama za Dinamo skrenuo je pozornost Bilića koji ga je, doduše zbog ozljeda nekih igrača, pozvao u reprezentaciju za akciju BiH.

"Mogu samo reći da mi je suradnja s trenerom Bilićem bila jedan od ljepših trenutaka u dosadašnjoj karijeri. Presretan sam što mi je ukazao povjerenje i pozvao me među tako velike igrače. Očekujem da ćemo se bez problema kvalificirati na Euro 2008 te nastaviti s dobrim rezultatima."

Jednom bi o otići u neku od liga petica

Osim Bilića pričalo se svojevremeno da je i veliki Arsen Wenger impresioniran Vukojevićem i da ga želi u Arsenalu uz Dudua.

"Za mene je velika stvar da me stručnjak kao što je Wenger uopće spomenuo, a pogotovo da se interesira za mene. To mi je velika motivacija da se svaki trening i utakmicu još više trudim, s više želje i htijenja. Sigurno da će onda dolaziti i drugi klubovi, ali moram naglasiti da sam trenutno okupiran samo Dinamom. Ekipa je vrhunska, igramo pravi nogomet, atmosfera u momčadi je fenomenalna. Za sada mi je na pameti samo Dinamo, ali naravno da bi jednog dana volio otići u jednu od liga 'petice'."

M.P.
Foto: I.L.

Pročitajte više