WILDER - FURY

Wilder: Ja sam pobjednik, želim revanš

Foto: Getty Images

BOKSAČKI spektakl Deontayja Wildera i Tysona Furyja u Los Angelesu opravdao je očekivanja. Meč godine okončan je remijem. Jedan sudac bodovao je 115:11 u korist Deontayja Wildera, drugi 114:112 u korist Tysona Furyja, a treći je bodovao meč sa 113:113.

>> WILDER - FURY Borba za pamćenje! Neriješen meč odlukom sudaca

>> Fury se poklonio Wilderu, najavio revanš i zazvao Joshuu: "Piliću, gdje si?"

>> Boksački svijet šokiran odlukom sudaca: Pogledajte ocjene koje su dosta čudne

WBC pojas ostao je u posjedu Deontayja Wildera, no već nakon kvalitetom jednog od boljih mečeva posljednjih desetak godina oba su boksača najavila uzvratni dvoboj.

"Ne znam hoće li revanš biti moja sljedeća borba, ali volio bih da bude. Trebali bismo ponovno boksati jedan protiv drugoga. Nije mi važno gdje će se boksati. Kada u ringu imaš dva ratnika, onda je i meč sjajan. Dokazali smo to večeras i želim ovo ponoviti", izjavio je Deontay Wilder u ringu nakon 12 rundi borbe.

Dvaput je 33-godišnji Amerikanac rušio tri godine mlađeg Engleza (9. i 12. runda), no nije ga uspio nokautirati u prvom remiju karijere nakon 40 uzastopnih pobjeda.

"S dva nokauta apsolutni sam pobjednik meča. Ne vjerujem da je Fury bio priseban nakon mojih udaraca", analizirao je i detektirao zašto nije pobijedio.

"Bio sam previše neodlučan. Također, previše sam forsirao udarce. Nisam se uspijevao prilagoditi u trenucima kada sam trebao biti strpljiv. Želio sam nokautirati Furyja da bih navijačima pružio spektakl."

Poslije meča pokazao je dovoljno respekta prema Tysonu Furyju.

"Obojica smo dali sve od sebe, sve što smo mogli dati. Na kraju je to i najvažnije. Mi smo najbolji na svijetu i međusobno se silno poštujemo", konstatirao je Deontay Wilder.

Pročitajte više