Za 50.000 eura Šapina pušten da se brani sa slobode jer je priznao sve grijehe

IZNENAĐUJUĆU je odluku donio sudac na Zemaljskom sudu u Bochumu odobrivši u petak Anti Šapini, glavnookrivljenom u suđenju kladioničarskoj mafiji, da se nastavi braniti sa slobode.

Istražni je zatvor u Bochumu 35-godišnji berlinski Hrvat napustio nakon 17 mjeseci: priveden je i pritvoren još 19. studenog 2009. godine.

Sudac je odluku o puštanju donio pošto je Šapinin odvjetnik uplatio 50.000 eura jamčevine, a svoju je odluku obrazložio činjenicom da je Šapina suglasan gotovo sa svim točkama optužnice koje mu je tužiteljstvo stavilo na teret glede organizacije namještanja rezultata nogometnih utakmica odnosno podmićivanja aktera nogometne igre.

Nijemci još uvijek ne mogu do 1,2 milijuna eura koje Šapina čuva u Velikoj Britaniji

Zbog apsolutnog priznanja grijeha, smatra sudac, ne postoji realna opasnost od Šapinina bijega ili utjecanja na svjedoke.

Presuda Šapini i njegovu ortaku Mariju Cvrtku očekuje se idućeg mjeseca. Tada će Šapina, optužen kao glava zločinačke organizacije, sasvim sigurno ponovno iza rešetaka.

Problem ostaje njegova imovina koju njemački organi kaznenog progona još uvijek nisu uspjeli zaplijeniti. Na Otoku Man u Velikoj Britaniji i dalje u jednoj banci leži 1,2 milijuna eura Šapinina novca.

Pročitajte više