"ZA OVO VAM TREBAJU MUDA" Simeone oduševljen igrom kod Arsenala

Foto: Getty Images/Guliver Image

ATLETICO s gostovanja kod Arsenala i prve polufinalne utakmice Europa lige nosi sjajan rezultat 1:1.

Aktivan remi s golom u gostima posebno dobiva na težini jer je Atletico čak 80 minuta bio s igračem manje. Na početku utakmice isključen je Šime Vrsaljko, nakon čega je Arsenal poveo. Do kraja utakmice na tribine je morao i trener gostiju.

Atleticov trener Diego Simeone zato je nakon utakmice nahvalio svoje igrače jer su s deset igrača kod jakog suparnika opet pokazali veliku borbenost i izdržljivost. 

Chola je to podsjetilo na utakmicu Lige prvaka kod Barcelone prije dvije godine. Tada je bio isključen Fernando Torres, ali je Atletico usprkos tome preživio teško gostovanje, a zatim prošao dalje nakon uzvrata na domaćem terenu. 
 
"Da, preživljavanje, to je prava riječ za ono što smo napravili ovdje", rekao je Simeone u Londonu. "Jako je teško igrati kod Arsenala s deset ljudi. Protiv vas je napadačka momčad, sjajan stadion, spektakularan trener s druge strane. Ali način na koji su se igrači Atletica postavili i nosili s pritiskom je fantastičan. Momčad nije stala nijedne minute i to je ono najljepše u nogometu. Posebno što su navijači na našu strast odgovorili pozitivnom energijom."
 
Simeone je zatim poentirao novinarima: "Vi ljudi nemate pojma kako se teško braniti. Igranje nogometa je zabavan dio ovog posla, truditi se zabiti je lijepo. Ali braniti se 80 minuta s deset igrača... E, za to trebaju muda."

Pročitajte više