Zadovoljni Cro Cop se vratio u Hrvatsku: Još uvijek nisam došao k sebi od nokauta

ZADOVOLJAN, nasmiješen i dobro raspoložen. Takav je Cro Copu u ponedjeljak sletio u zagrebačku zračnu luku. I odmah je pala šala na njegov račun - "Zašto ne bi počeli od kraja?"

"Žao mi je kao psu, što da vam kažem, najradije bih se sada živ pojeo. Miru mogu samo čestitati. Stvarno me uhvatio s tim koljenom. No, s obzirom na sve okolnosti, na pripreme i sve ostalo, mislim da sam odradio više nego korektno tu borbu. Šteta jer je do kraja borbe ostalo samo minutu. Stisnuo sam ga uz žicu i tu je bila moja prilika", objasnio je Filipović kraj, odnosno nokaut.

"Ovo je bila moja velika prilika"

Cro Cop je zaista, s obzirom na okolnosti, borbu odradio taktički jako dobro...

"Dogovor s trenerom Hyppoliteom bio je da se ništa ne forsira do treće runde i da ne ulazim u neke žešće izmjene jer sam mislio da sam fizički lošiji od njega. Na koncu se pokazalo da sam ja bio taj koji sam bio spremniji. Htio sam ga napasti na kraju te treće runde, baš kao što sam napao i Pata Barryja. Osjećao sam se moćniji od njega u tim trenucima i krenuo sam agresivno na njega. Šteta što sam naletio na to koljeno. To je takav sport i netko mora izgubiti. Želim se zahvaliti svima na potpori i ispričati onima koje sam razočarao."

Pobjeda protiv Mira Cro Copu bi donijela mnogo toga dobroga.

"Ne mogu žaliti jer je Mir veliki borac. Radi se o čovjeku koji je pobijedio Lesnara, Konga i da dalje ne nabrajam. Ovo je bila moja velika prilika. Ne u smislu da bi gradio neku karijeru, ali Mir je velik borac, bivši šampion i dugo će drmati teškaškom divizijom bez obzira na poraz protiv Carwina. Da je otišlo do odluke, vjerujem da bi možda čak bio i u prednosti."

"Još uvijek nisam došao k sebi od nokauta"


Nokaut je, priznaje Mirko, bio težak.

"Da budem iskren niti sada nisam došao k sebi. Dobro me pogodio. Kad te netko pogodi koljenom u bradu, onda je to gotovo. Pravo čudo da nemam neku ozljedu i da ništa nije slomljeno, no zapravo sam OK."

Kako dalje? Cro Cop najavljuje nastavak karijere.

"Sada ću otići doma i otuširati se. Moram se dobro odmoriti i zaliječiti ozljede, a onda ćemo vidjeti. Najlakše je žabu u vodu gurnuti. To je moj život i vjerojatno ću odraditi još dvije borbe koje su opcija. Rekao sam nakon Barryja da je to kraj, pa ste vidjeli koliko držim do svoje riječi. Do kraja godine se sigurno neću boriti, a onda ćemo vidjeti."

"Rekao sam mu da me pusti kako bih se mogli potući"

Baš kao i protiv Barryja, Cro Cop je tijekom borbe razgovarao s Mirom. O čemu su pričali?

"Ja sam mu prvi rekao da me pusti iz klinča i da idemo se na sredinu potući. On je odgovorio da idemo na parter. Rekao sam mu da može, ali ako sam ja gore, a onda je on odgovorio da ostajemo u klinču. Meni je to zapravo i odgovaralo jer se nisam osjećao ugroženo, nisam gubio snagu, a mogao sam raditi koljenima", objasnio je uz smiješak Filipović i uputio se prema svom domu u Gajnicama.

Pročitajte više