HUMANITARNA AKCIJA

Evo koliko je skupljeno prodajom Ronaldove trake u humanitarnoj akciji za pomoć bebi

ZAVRŠENA je aukcija za kupnju kapetanske trake koju je Cristiano Ronaldo bacio na travnjak tijekom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo između Srbije i Portugala (2:2) u Beogradu. Tu traku s terena na stadionu Rajko Mitić skupio je vatrogasac Đorđe Vukićević, koji inače radi na osiguranju utakmica na najvećem srpskom stadionu, a ona je bila stavljena na aukciju za pomoć za liječenje bebe, Gavrila Đurđevića iz Kragujevca.

Šestomjesečni Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije, jako teške i progresivne bolesti koja često završava smrću. Za liječenje i operaciju malog Gavrila potrebno je 2.5 milijuna eura, a iznos skupljen u humanitarnoj aukciji trebao bi u tome pomoći.

Ronaldova kapetanska vrpca prodana je za približno 64.000 eura.

Ronaldo je vrpcu ljutito bacio na travnjak ogorčen time što mu suci u nadoknadi susreta nisu priznali regularan gol za pobjedu. Potom je napustio teren iako je utakmica još trajala.

Divan potez humanog vatrogasca oduševio je Srbiju, ali ubrzo je nastao i skandal nakon što je otkriveno da iznos za spas dječačića podižu neregistrirani korisnici i lažni humanitarci koji se razbacuju virtualnim dobrotvornim milijunima, ali i koji nikada nisu kupili ni neki jeftini predmet za koji su licitirali.

Iznos je dosegao brojku od gotovo 11 milijuna eura prije no što je otkrivena prevara.

Pročitajte više