LIGE PETICE

Zbogom, Galacticosi, jedina zvijezda Reala je momčad. Nevjerojatni rekord to dokazuje

Foto: Gulliver / Getty Images

POBJEDOM kod Granade 2:1 Real je dva kola prije kraja La Lige došao na korak do osvajanja naslova. Na toj utakmici postavio je nevjerojatan rekord Primere.

Ovaj Real nema Galacticosa

Ferland Mendy je fantastičnom golčinom u 10. minuti postao čak 21. igrač Reala koji je ove sezone postigao gol u prvenstvu Španjolske. 

To, kao i činjenica da je Mendy prvi gol za Real zabio u najvažnijem trenutku, dokazuje tko je najveća zvijezda i snaga ovog Reala - momčad. I to u punom smislu riječi jer kod Zidanea nema nedodirljivih ni onih koji su pretplaćeni na klupu. 

Golgeterski odskače samo Benzema. Drugi najbolji strijelac je branič

Svaki igrač koji se dokazao dobio je priliku igrati, ali i zabiti. Pa čak i promašaji kao Bale ili Jović. Trener im je svima dao priliku da ugrade golove u sve izvjesniji naslov prvaka. Real osim Karima Benzeme, koji je postigao 19 golova u La Ligi, nema strijelaca koji odskaču. Drugi najefikasniji u prvenstvu mu je branič Sergio Ramos s deset golova. Spisak golgetera još je bogatiji kada se u obzir uzimaju Realovi strijelci u svim natjecanjima. Tako ih je ukupno 23. 

Tražeći novog Ronalda Zidane je pronašao momčad

Najveći i najglamurozniji klub na svijetu uvijek je tražio i privlačio upravo takve igrače, superzvijezde. Nakon što je posljednji koji je odgovarao tom opisu napustio klub, Real je tražio nasljednika Cristiana Ronalda, ali ga nije našao. To je trebao postati Bale, ali on se pretvorio u sprdnju

Zidane je godinama inzistirao na Paulu Pogbi, ali ga nije uspio dovesti. Mislio je da će Eden Hazard biti novi Galactico, ali njegova prva sezona u Realu, koji ga je platio 100 milijuna eura, prošla je u znaku ozljeda.

Real je prošlog ljeta na nove igrače potrošio 340 milijuna eura, ali samo se Ferland Mendy pokazao pojačanjem. Zidane je tada odlučio maksimalnu kvalitetu, pa tako i u golgeterskom smislu, izvući iz kvantitete. To mu je donijelo 21 strijelca 66 prvenstvenih golova i gotovo siguran naslov. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više