Zrinka Ljutić u drugoj vožnji veleslaloma na SP-u. Vodi Mikaela Shiffrin

Foto: EPA

AMERIKANKA Mikaela Shiffrin vodi nakon prve vožnje veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, dok je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić na 24. mjestu. Shiffrin, vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa te srebrna iz ove discipline s posljednjeg Svjetskog prvenstva, kojem je domaćin bila Cortina d'Ampezzo, ostvarila je najbrže vrijeme od 1:02.54.

Tessa Worley je druga s 12 stotinki zaostatka, a 33-godišnja Francuskinja ranije je u karijeri osvojila dvije zlatne medalje na svjetskim prvenstvima u veleslalomu. Najbolja je bila 2013. u Schladmingu i 2017. godine u St. Moritzu. Iza Worley su Talijanka Federica Brignone, koja za Shiffrin zaostaje 31 stotinku, potom švicarska predstavnica Lara Gut-Behrami koja ima 64 stotinke slabije vrijeme od najbrže te dvije Norvežanke, Ragnhild Mowinckel i Mina Fuerst Holtmann.

Ljutić, jedina hrvatska predstavnica u veleslalomskoj utrci, nalazi se na 24. mjestu prije druge vožnje. Ona je za Amerikankom Shiffrin zaostala dvije sekunde i 32 stotinke. Druga vožnja je na rasporedu u 13:30.

Pročitajte više