Kod Cavtata zbog izbijanja požara potonula jahta "Angielo", posada neozlijeđena stigla u Dubrovnik

Ilustracija: HR Foto

JUTROS nešto prije 8 sati na 25 nautičkih milja jugozapadno od Cavtata, zbog požara koji je izbio, potonula je jahta "Angielo", a dva člana posade talijanskog državljanstva spasila su se prekrcavanjem u gumenjak kojim su krenuli prema Tivatu u Crnoj Gori, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Članovi posade uputili su u 6 sati poziv upomoć Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru, a o događaju je obaviještena i Lučka kapetanija Dubrovnik. Budući je u blizini pozicije jahte "Angielo" uočen je kontejnerski brod "Fesco Ascold" koji je bio na putu za luku Ploče, isti je upućen pružiti pomoć. Istodobno, zahtjev za slanjem spasilačkog broda poslan je i Službi za traganje i spašavanje na moru Rim koja je javila kako nije u mogućnosti poslati brod za spašavanje i prebaciti posadu u Italiju unutar četiri sata.

U međuvremenu se posada s potonulog broda odbila prebaciti na brod "Fesco Ascold" te je inzistirala da samostalno nastavi plovidbu gumenjakom prema luci Tivat u Crnoj Gori. Jahta je, naime, pod nizozemskom zastavom, plovila iz Pescare za luku Tivat.

Brod "Fesco Ascold" nastavio je putovanje prema luci Ploče, a posada je gumenjakom, umjesto u Crnu goru, oko 10.40 sati došla u Staru gradsku luku Dubrovnik gdje ih je preuzela Pomorska granična policija koja će utvrditi identitet članova posade, uzeti iskaze i obaviti potrebnu policijsku proceduru. Nakon toga će policija posadu s gumenjaka dovesti u Lučku kapetaniju Dubrovnik gdje će prijaviti i dati iskaz o havariji.

Pročitajte više