Milanović o ostavci zbog katastrofe u ekonomiji: "Kakvu biste ostavku? Tvrdo kuhanu ili meko kuhanu?"

PREMIJER Milanović je na konferenciji o industrijskoj revitalizaciji u Rijeci izjavio da smo i dalje u recesiji te da će daljnji pad gospodarstva iznositi dva posto.

Ipak, Milanović poručuje da nas to ne treba čuditi jer je takva slika u cijeloj Europi te da ovakva situacija dobro dođe političkim varalicama i lažnim prorocima.

> Crna hrvatska stvarnost: BDP u drugom tromjesečju pao 2,1 posto, nezaposlenost porasla u turističkoj sezoni

Premijer je na početku konferencije naglasio kako će u drugom dijelu godine situacija vjerojatno biti bolja zbog turizma, no kako između ostalog, moramo raditi na industrijalizaciji zemlje. "Situacija je teška, moramo puno raditi, donositi pametne i učinkovite mjere", Milanovićeva je poruka, koji na sastanku skupine socijalista unutar Odbora regija, inače savjetodavnog tijela Europske unije, sudjeluje s potpredsjednicima Vlade Brankom Grčićem i Nevenom Mimicom.

Milanovića su u Rijeci pitali i hoće li dati ostavku zbog katastrofalnih rezultata u ekonomiji na što je on našalio."Kako komentirate pad BDP-a s obzirom da su najave bile puno bolje. Razmišljate li možda o nekoj ostavci zbog toga?", upitala je novinarka premijera Milanovića.

"Pa recite koja vrsta ostavke postoji? Tvrdo kuhana ili meko kuhana?", kazao je premijer. "Vjerujemo da će sljedeća godina biti bolja i da ćemo ostvariti nekakav rast, a već će treće tromjesječje biti bolje", kazao je Milanović te ponovio svoju tezu da je "Hrvatska ostavljena kao zemlja slučajnost".

"Ovisimo o kiši"


"Ovisimo o kiši. Ako nema kiše onda je dobro u turizmu, ali loše u poljoprivredi", rekao je Milanović i dodao da ovisimo o stvarima na koje ne možemo utjecati, što je "najgroznija situacija za svakog čovjeka i svaku obitelj".

"Čuda u pola godine nisu moguća. Ako bude nekog pomaka sljedeće godine to više neće biti čudo, nego rezultati ove Vlade", kazao je Milanović i dodao da se ne misli izvlačiti na stvari koje se događaju oko nas, a koje je grozno.  "Ovoj Vladi je teško, ali ne plače radi toga. Situacija u Europi je teška, u nekim bogatijim državama je i teža nego u Hrvatskoj", kazao je Milanović.

U nastavku konferencije raspravljat će se o industrijskom programu i utjecaju strukturnih fondova na industrijsku obnovu te o novim okvirima koji u tom sektoru očekuju Hrvatske nakon ulaska u EU, a poslijepodne se očekuje posjet riječkom brodogradilištu 3. maj.

Pročitajte više