Napravili mu uslugu: Napadnut izborni stožer egipatskog predsjedničkog kandidata

SAMO nekoliko sati nakon što je objavljeno da će se u drugom krugu predsjedničkih izbora u Egiptu natjecati Ahmed Shafiq i Mohammed Morsi, napadnut je izborni stožer prvonavedenog.

Shafiq je u prvom krugu dobio 23.3 posto glasova, što je izazvalo bijes mnogih Egipćana koji smatraju kako je nedopustivo da se "ostacima Mubarakovog režima" dopušta da se opet natječu za vlast. Naime, Shafiq je bio premijer za vrijeme Mubarakove vladavine, a danas se bori za sekularni Egipat.

Sjedište u kairskoj četvrti Dokki, odakle je vodio kampanju, sinoć je zapaljeno. Ipak vatrogasci su brzo reagirali pa nije došlo do nepopravljive štete, a nema ni ozlijeđenih. Napadači su navodno ukrali velik broj postera i ostalih promotivnih materijala, ali i velik broj kompjutera iz zgrade, javlja BBC. Policija je pokraj stožera uhitila osmero osumnjičenih.

Nakon što su na mjesto događaja počeli dolaziti Shafiqovi pristaše, prosvjednici i napadači su se razbježali. Shafiq je kandidat koji se zalaže za "zakon i red", pa bi mu ovakvi napadi zapravo mogli ići u prilog, a ne štetiti mu. Bez obzira na to, kandidat Muslimanske braće Mohammed Mursi ipak se smatra favoritom u drugom krugu.

Pročitajte više