Ostojić: Nema povećanja cijena za one koji plaćaju dopunsko, a za ostale - to je otvoreno pitanje

Foto: Hina

U EMISIJI Hrvatskog radija "Poligraf" gostovali su ministar zdravlja Rajko Ostojić, novinarka Goranka Jureško te predsjednik HDZ-ova odbora za zdravstvo Ante Ćorušić.

"Pokušavamo sustav dovesti red i olakšati građanima da napokon znaju gdje će se i kako liječiti, da se liječe u prihvatljivom vremenu", rekao je Ostojić za HRT.

Ćorušić je istaknuo da je HDZ načelno za reformu.

"Ne može se raditi sve u svim bolnicama, a uvjet bez kojeg se ne može bilo bi napraviti sustav akreditacije bolnica. Volio bih da se lijepe želje ostvare", kazao je.

Tolušić je, javljajući se u emisiju, istaknuo da je Ministarstvo zdravlja zaboravilo tko su osnivači bolnica. "Master-plan je loš, a Ministarstvo se igra s nečim što nije njihovo. Osnivači bolnica su županije, a ne Ministarstvo zdravlja", kazao je.

Razgovaralo se i o zdravstvenom turizmu.

"Nema privatizacije hrvatskog zdravstva, lječilišta, nema povećanja cijena usluga koju će plaćati građani iz džepa, oni koji imaju dopunsko osiguranje, a oni koji nemaju dopunsko – to je otvoreno pitanje. Ključna poruka je 'pacijent u središtu zdravstvenog sustava'. Očekujem zadovoljstvo pacijenata", zaključio je Ostojić.

Pročitajte više