Šešelj opet priredio predstavu na sudu: Odbio sudjelovati u postupku, ročište odgođeno

TREĆE suđenje lideru SRS-a Vojislavu Šešelju pred haškim sudom odgođeno je do ponedjeljka nakon što je optuženi odbio sudjelovati u postupku, javlja B92.

Šešelj tvrdi da nisu ispunjeni svi proceduralni uvjeti, a predsjedavajući sudac Šešelja je upozorio da mu je ovo posljednja prilika da "preispita svoj stav" u ovom slučaju. Podsjetimo, Šešelj je za nepoštivanje suda optužen nakon što je u više navrata odbio poslušati naredbe Tribunala i ukloniti četiri knjige i druge dokumente da svoje web stranice, u kojima je otkrio identitete zaštićenih svjedoka u glavnom procesu koji se protiv njega vodi zbog ratnih zločina u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH između 1991. i 1993. godine.

Ovo je treći put da je Šešelj optužen za nepoštivanje Međunarodnog suda. U prva dva slučaja osuđen je na 15 i 18 mjeseci zatvora zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svjedocima na njegovom glavnom suđenju za ratne zločine, u dvije od četiri svoje knjige. Šešelj je jedini svjedok u ovom postupku, a ispitivat će ga njegov pravni savjetnik Dejan Mirović.

Pročitajte više