Baldasarova dogradonačelnica: Za mene nema alternative, ja sam uz SDP!

Foto: Index

NAKON početnog šoka zbog izbacivanja iz SDP-a, bivši šef raspuštene partijske organizacije Ivo Baldasar odlučio je pregrupirati snage, utvrditi brojno stanje i napraviti što se napraviti da.

Svega sat vremena nakon što se doznalo za neugodnu vijest iz Crikvenice, pojedini članovi raspuštene organizacije dobili su poruku da razmisle što će i vide hoće li i dalje trpjeti diktaturu centrale ili će se odlučiti za neke nove izazove.

Sve su oči sada uprte u vijećnike SDP-a. Tko će uz Ivu, a tko će protiv. Baldasar se sa osiguranjem potrebne većine mučio i dosad, a sada će mu biti teže nego ikad prije. U Gradsko vijeće je odmah vraćen Gojko Čepo, kojeg je Baldasar zaposlio kao savjetnika pa mu potom našao i radno mjesto u Vodovodu, no pojačanje je gotovo odmah anulirano smjenom Igora Boraske, kojeg mijenja bivši šef mladeži HDZ-a Ante Zoričić. Već je najavio da nema nikakvih obaveza i da će postupati po savjesti.

Josipović zove Baldasara koji računa na branitelje, HOS-ovce i Hvidru?

Muka je toliko velika da je promptno lansirana priča o povratku Drage Davidovića, najbližeg suradnika Ive Baldasara, direktora njegove izborne kampanje i glavnog savjetnika. Da bi se Davidović vratio, morao bi dati otkaz u Banovini, što je teško za očekivati, no nije sasvim nemoguće. Ako bude potrebno Baldasaru za ruke u vijeću, moglo bi se i to dogoditi, tim više što je Davidovića zamijenila tajnica raspuštene organizacije Slavica Bartulović. 

Baldasar se danas medijima pohvalio kako ga je u svoju stranku pozvao Ivo Josipović, no on još ne zna bi li prihvatio. Josipović je za njegov ukus prelijevo pa je oprezan. Ne čudi. Baldasar u pohodu na Banovinu najozbiljnije računa na braniteljske udruge, HOS-ovce i HVIDRA-u pa je jedan Josipović, koji stalno vidi palacanje ustaške zmije, zapravo potpuno inkompatibilan njegovoj budućoj glasačkoj bazi.

Batarelo: Upoznala sam gradonačelnika da ostajem uz SDP

Diskretno se, pak, večeras oglasila Aida Batarelo, Baldasarova zamjenica. Javila se u zatvorenoj grupi Moj SDP. Index je ipak doznao da je napisala sljedeće: "Moj stav je jasan i za mene nema alternative. Ja sam uz SDP!"

Ako je Batarelo uz SDP, a Baldasar više nije, znači li to da je došlo do podjele u vrhu gradske vlasti? Može li izbačeni Baldasar i dalje računati na Batarelo?

"Razgovarala sam sa gradonačelnikom i to za njega nije novost. Poznat mu je moj stav. Grad je bitan, ja ostajem njegova zamjenica. Svi započeti projekti će se završiti. Posao je posao, mi smo u izvršnoj vlasti i imamo obavezu prema građanima ovog grada. Ja sam danas u Zagrebu poslovno. Pa zar mislite da bih otišla da gradonačelnik i dalje ne računa na mene?", kazala nam je Batarelo. 

Zanimalo nas je i kako je Baldasar reagirao kada mu je Batarelo priopćila da mu se neće pridružiti u novim životnim izazovima.

"Saznao je od mene, a ne od medija. Primio je dobro, jer sam korektno iznijela svoj stav", kazala nam je Batarelo.

 

 

Pročitajte više