Banda tinejdžera u Zagrebu opljačkala 18-godišnjeg lopova, uzeli mu 130.000 kuna

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom koji je pritvoren zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva i dogovora za počinjenje kaznenog djela pri čemu materijalna šteta iznosi 130 tisuća kuna, a za dvojicom osumnjičenih maloljetnika policija intenzivno traga.

"Sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik, 4. siječnja oko 17 sati u trgovačkom centru na Aveniji Dubrovnik, prišli maloljetnom oštećeniku kojemu je, maloljetni počinitelj tjelesnim snagom i verbalno zaprijetio tražeći novac, na što je oštećeni iz novčanika izvadio 100 kuna i predao mu. Maloljetni počinitelj novac je predao osumnjičenom 19-godišnjaku, koji su kasnije međusobno podijelili.

No, to je tek početak. 

Nakon krađe jedan od njih kupio auto, a dvojica mobitele

Nadalje, sumnja se da su se osumnjičeni i još dvije maloljetne osobe, 13. veljače oko 23:30 sata u Novom Zagrebu, znajući da 18-godišnjak ima veću količinu novca koju je protupravno stekao, dogovorili da počine razbojništvo nad njim s namjerom da kasnije taj novac međusobno raspodjele.

Policija dakle sumnja da je tročlana banda tinejdžera opljačkala lopova i uzela mu 130.000 kuna a taj je lopov jedva punoljetan!

Iz policije su objasnili kako su to izveli.

Sva trojica su, nakon dogovora, došla do njegove kućne adrese, gdje su pozvonili na vrata koja im je otvorila majka 18-godišnjaka te ih pustila unutra s obzirom na to da su se predstavili  kao sinovi prijatelji. Tada su nastavili s lažnim iznošenjem informacija i činjenica da je njen sin otuđio novac koji će oni vratiti oštećenima jer ih poznaju, a njenom 18-godišnjem sinu pomoći da ne bude razotkriven. Budući da majka o tome ništa nije znala, dala im je 100 kuna za troškove taksija kako bi oni išli po gradu tražiti njenog sina i time riješili situaciju koju su joj iznijeli kao povod ulaska u stan.

Nešto kasnije, 18-godišnjak je došao u stan, gdje mu je maloljetnik počeo prijetiti da mora vratiti novac, te mu je oštećeni predao 130 tisuća kuna. Taj su novac, osumnjičeni, međusobno raspodijelili. Osumnjičeni 19-godišnjak je tim novcem kupio osobni automobil, a maloljetnici su kupili mobitele. Materijalna šteta iznosi oko 130 tisuća kuna, objavila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Pročitajte više