Bandić pisao Economistu: Vlada grca u korupciji, a reputacija SDP-a umrljana je skandalima

ZAGREBAČKI gradonačelnik reagirao je pismom uglednom britanskom listu The Economistu na njihovo izvještavanje o nemirima u Hrvatskoj nakon presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

"Da, Hrvati su ljutiti zbog presude Haškoga suda generalima Gotovini i Markaču, ali su također uzrujani dvostrukim standardima koje ima nameću zapadni političari i mediji", piše Bandić.

"Rekli ste da populizam raste širom Balkana, ali ja ne mislim da je to slučaj u Hrvatskoj. Za razliku od većine zapadnoeuropskih zemalja, mi nemamo radikalne populističke političke snage”, nastavlja.

Popljuvao HDZ, ali i SDP

"Prosvjedi se, većina u Zagrebu, organiziraju jer građani žele promjenu: Vlada grca u korupciji, a reputacija tradicionalno oporbene stranke SDP-a je umrljana skandalima".

"Mi nismo populisti, samo želimo biti jednaki s onima koji nas tako nazivaju jer želimo Vladu neokaljana obraza ili jednaki tretman pred međunarodnim sudovima. Vojnici i generali mnogih vojski se nikada neće pojaviti na Međunarodnom kaznenom sudu jer mu se ne žele pridružiti ili ratificirati sporazum. Neke zemlje to mogu činiti bez posljedica, ali mi ne možemo", zaključuje Bandić.

Pročitajte više