Bernardica se pravda patetičnim statusom: Radim što mi je Gospodin povjerio, svijetom vlada vrag

Foto: Hina

BIVŠA časna, a sada tehnička ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić u mogućem je sukobu interesa, jer je s danom kad je preuzela dužnost organizaciji koju je ona osnovala isplatila gotovo 400 tisuća kuna, pisali su mediji nedavno.

Ona se o istom nije pretjerano oglašavala, no prije nekoliko je dana na svojem Facebooku napisala poduži status, u kojem se požalila na razapinjanje od strane zlobnih ljudi.

U prilično patetičnom, ali i nepismenom statusu pokušala je opravdati činjenicu da joj je jedan od prvih poteza bio potpisivanje ugovora s organizacijom Zajednica Susret koju je osnovala i kojoj je bila predsjednica sve do dana prije nego što je postala ministrica.

> Nacional: Prvi potez ministrice Bernardice - 394.474 kuna za organizaciju koju je ona osnovala

"Ne zamaram se zluradim namjerama, ali se kao građanin ove zemlje brinem dokle je ljudska zloća i zloba spremna ići. Mi jedni pod drugima jame kopamo. Pitamo se da li je svijetom ovladao vrag, to jest njegova igra, nema nam izlaza...", pisala je Juretić, dok konačno nije došla do poante statusa - njezinog objašnjenja potencijalnog sukoba interesa.

"Onima koje brine moj potencijalni sukob interesa: Zajednica Susret je udruga i o kojoj se, zahvaljujući googlu koji sve zna, može dosta toga pronaći na internetu. To je udruga koja je do 2000. osniva ustanova koja se zove Dom za odrasle osobe ovisne o alkoholu drogama i drugim opojnim sredstvima ili, skraćenog naziva DZO Zajednica Susret. Terapijske zajednice postaju ustanova a savjetovališta ostaju u udruzi.

Ja sam bila predsjednica udruge dok nisam postala ministrica, a tada sam dala ostavku na to mjesto i izabrana je druga predsjednica. Kraći period, prije nego što sam postala ministrica, bila sam i ravnateljica ustanove i, kao ravnateljica potpisala anex ugovora s MSPM. Danom moga imenovanja, dala sam ostavku i na mjesto ravnateljice u upravno vijeće ustanove imenovalo je ovu osobu na tu dužnost, s kojim sam ja kao ministrica, potpisala ugovor.

"Radila sam samo ono što mi je Gospodin provjerio"

Ovo nije prvi put pokušaja raznih insinuacija bilo da su vezane uz mene ili Susret. No, svatko dobronamjeran će se informirati na izvoru, a e dezinformirati javnost. Jasno mi je da sam od početka mnogima bila trn u oku, ai znam da sam radila samo ono što mi je Gospodin povjerio i, zahvaljujući njemu spašeno je tisuće života i stoga sam ponosna. Nisam za to dobila ni vile ni stanove, ni aute ni brodove... Za to nisam ni radila. Nisam radila za zemaljsku nagradu nego za nebesku. Ali zato sam se dobro udala, šalim se na svoj račun", pisala je Bernardica.

"Susret trenutno ima ugovor s ministarstvom za 102 mjesta, u tri objekta, ali, na žalost, zbog promijenjene strukture ovisnika, terapijske zajednice nisu pune, pa ni u Susretu. Ministarstvo plaća po broju korisnika, a ne broju objekata, jer nije ugovoreno puno za prazno nego se fakturira za broj korisnika koji je u određenom mjesecu bio smješten po riješenju centra za socijalnu skrb. Cijena smještaja je 3.870 kn. Prosječno je faktura za nekih 60-65 korisnika, kako koji mjesec. No, ocijeni, broji i sl. moglo bi se puno raspravljati. To nekom drugom prilikom. Trenutno su otvorene samo dvije terapijske zajednice i ti u Cisti Velikoj i Ivanovcu kod Okučana. Ako Bog da da bude više korisnika, otvorit će se i Paučje i Čiovo. Neka dragi Bog svih blagoslovi, Majka Božja čuva, a Duh Sv. prosvijetli razum", zaključila je Bernardica.

Pročitajte više