Bivšem Bondu Rogeru Mooreu njemački savezni križ za zasluge

BRITANSKI glumac Roger Moore izjavio je u ponedjeljak da ga borba s krijumčarima djece, koju vodi kao UNICEF-ov ambasador, daleko više ispunjava od sukoba s izmišljenim zlim momcima koje je vodio dok je tumačio ulogu tajnog agenta 007, Jamesa Bonda.

Njemački predsjednik Johannes Rau nagradio je Moorea, koji je ulogu Bonda tumačio u sedam filmova, njemačkim saveznim križem za zasluge za rad koji obavlja kao posebni predstavnik Dječjeg fonda Ujedinjenih naroda (UNICEF).

´Ova je nagrada mnogo važnija od nagrade Akademije - Oscara´, kazao je 75-godišnji glumac nakon svečanosti u Rauovom uredu u Berlinu, gdje se ovog tjedna održava međunarodni filmski festival.

´Kao James Bond, lako sam mogao razlučiti dobre od loših momaka. Danas to više nije tako jednostavno´, dodao je Moore, koji je prvi puta agenta 007 tumačio 1973. godine u filmu ´Živi i pusti umrijeti´. Njegov je zadnji Bond film bio ´Pogled na ubojstvo´ 1985. godine.

Moore, koji služi kao UNICEF-ov ambasador od 1999. godine, objavio je detalje kampanje protiv krijumčarenja djece, a u ponedjeljak navečer bio je domaćin gala večeri ´Filmom za mir´, na kojoj su se, između ostalih, trebali pojaviti i George Clooney te Dustin Hoffman.

Pročitajte više