Četiri slovenske predstave u zagrebačkom Teatru ITD

U sklopu projekta "Postdramatic Fishing", 17. i 18. travnja u zagrebačkom Teatru ITD gostovat će četiri slovenske predstave, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Projekt, na kojem će ulaz na sve predstave biti besplatan, ostvaruju slovenska producentska kuća i časopis "Maska" te hrvatski projekt "Akcija Frakcija" i časopis "Frakcija".

Gostovanje otvaraju dva dueta mladih slovenskih koreografa - "Forma interrogativa" Magde Reiter i Mateje Rebolj te "Uz osjećaje uz vrijeme" Mateja Kejžara i Gregora Lušteka.

Isti dan, 17. travnja, na rasporedu je interaktivni performance Emila Hrvatina "Miss Mobile" u kojem publika mobitelima komunicira s izvođačem na pozornici. Tom predstavom, spojem talk-showa, kviza, multimedijalne umjetnosti i vizualne instalacije, kritizira se manipulativnost popularnih medija.

Plesna predstava "Znoj i čađ" koreografa Gorana Bogdanovskog, s četiri plesača "Fićo baleta" igra 18. travnja.

Projekt "Postdramatic Fishing" (postdramsko ribarenje) motiviran je pojmom "postdramskog", koji obuhvaća sve ono što se događa u suvremenim kazališnim izvedbama, ali i "stalnim maltretiranjem riba zbog spora između Hrvatske i Slovenije", rekao je Emil Hrvatin, direktor produkcijske kuće "Maska".

Kao najbitnije u projektu Hrvatin vidi upoznavanje i komunikaciju među umjetnicima koja se danas rijetko ostvaruje.

Goran Sergej Pristaš, voditelj hrvatskog dijela projekta, najavio je da će u uzvratni posjet, od 2. do 4. lipnja u ljubljanskom Cankarjevom domu, ići četiri hrvatske predstave.

To su "Nesigurna priča" Teatra ITD te predstave "Diderotov nećak ili krv nije voda", "Solo me" i "Private in Vitro" skupine BADco.

Pročitajte više