Crkva za nedjelju kao dan odmora posvećen Bogu

BISKUPI se i dalje zauzimaju za zaštitu dostojanstva ljudske osobe, za pravično vrjednovanje ljudskoga rada te za nedjelju kao dan odmora posvećen Bogu i obitelji te podupiru Vladinu nakanu da se to riješi i zakonski, javila je danas Ika, prenoseći priopćenje sa sjednice Stalnoga vijeća HBK, koje je raspravljalo o inicijativi "za nedjelju" nakon odluke Ustavnoga suda kojom je ponovno uveden rad nedjeljom.

Glavna točka sjednice Stalnog vijeća HBK, održane 7. lipnja pod predsjedanjem predsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, kako je priopćilo Tajništvo HBK, bila je provedba zaključaka proljetnoga plenarnog zasjedanja HBK održana u Zagrebu od 19. do 23. travnja.

Razgovarano je i o susretu biskupa HBK s kardinalom Alfonzom Lopezom Trujillom, predsjednikom Papinskoga vijeća za obitelj, koji u srpnju dolazi u Samobor na kongres voditelja programa Teen STAR.

Biskupi su se osvrnuli na pripreme za gradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. U tu će se svrhu u svim crkvama i u Hrvatskoj i u dijaspori 5. rujna skupljati kolekta ili darovi u crkvene svrhe, a bit će najavljena posebnim pismom.

Rješavana su i neka pitanja sistematizacije radnih mjesta u HBK i tekući poslovi Tajništva HBK, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više