Del Ponte će reći da nema puno napretka u suradnji s RH

GLAVNA tužiteljica Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu (ICTY) Carla del Ponte u ponedjeljak će ministrima vanjskih poslova Europske Unije reći da Hrvatska nije puno napredovala u suradnji s Haškim sudom, objavio je u utorak BBC u emisiji na hrvatskom jeziku, pozivajući se na diplomatske izvore.

"Iz diplomatskih izvora u Bruxellesu, BBC doznaje kako se očekuje da će glavna tužiteljica Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu Carla del Ponte u ponedjeljak ministrima vanjskih poslova Europske Unije reći da Hrvatska nije puno napredovala u suradnji s Haškim sudom", kaže se u vijesti BBC-a.

BBC pojašnjava kako će se Del Ponte u ponedjeljak obratiti dužnosnicima zemalja Unije na sastanku u Luxemburgu i odgovarati na njihova pitanja te podsjeća kako su nastupi glavne haške tužiteljice i prije bili praćeni špekulacijama o sadržaju izvješća, koje su se koristile i kao dodatni pritisak na zemlje obuhvaćene izvješćima haškog suda.

BBC također navodi kako glasnogovornica glavne haške tužiteljice Florence Hartmann nije htjela komentirati te informacije.

Pročitajte više