Dokaz broj 1: Predsjednik Nadzornog odbora vozi se u autu kojega su mu kupili kooperanti!



DRŽAVNI tajnik u Kalmetinom ministarstvu i predsjednik Nadzornog odbora HAC-a već dvije godine vozi se u automobilu koji je za njega kupila tvrtka Viadukt! Radi se o luksuznom Audiju A6 registracijskih oznaka ZG 7549 DJ kojega je, prema podacima kojima raspolažemo, Livaković vozio svakodnevno, pri čemu bi trošak cestarine iznosio nešto više od 20.000 kuna!

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

Podsjećamo, državni tajnik za infrastrukturu najprije se iščuđavao nad informacijom da članovi HAC-ove Uprave voze skupe automobile koje su za njih kupili kooperanti (a koje bi HAC kasnije otkupio nakon dvije godine), a kad je otkriveno da je i on vozio jedan takav Audi priznao je da su ga "možda u njemu vozili" dok mu službeni automobil Ministarstva nije bio na raspolaganju zbog servisa.

No, dio izlista kojega prilažemo jasno pokazuje da je Livaković navedeni automobil koristio gotovo svakodnevno, a snimke nadzornih kamera na ulazu u Zadar dokazuju da nije bio "vožen" već da je u automobilu bio sam. Tu informaciju su potvrdili i radnici na naplatnim kućicama koji su Livakovića redovito viđali! Samog u automobilu, naravno.

No, ni to nije sve. Iz izlista kojega prilažemo jasno se vidi da je Livaković kršio zakon vozeći na autocesti između Zagreba i Zadra brzinom od oko 200 kilometara na sat! Naime, državnom tajniku je vožnja iz metropole do njegovog rodnog grada u nekoliko navrata trajala tek sat i pol vremena pa bi se i prometna policija možda trebala pozabaviti Livakovićevom strašću za brzinom.

Pročitajte više