Dokaz broj 14: Odustajanje od kupnje bizarno skupih kemijskih WC-a



DA NA HAC-ovim javnim natječajima nije sve čisto zasigurno dokazuju natječaji za kupnju kemijskih WC-a i zaštitu postojećih instalacija na dionici autoceste Dubrovnik - Doli, na kojima su prihvaćene višestruko skuplje ponude od najpovoljnijih. Oba natječaja su poništena nakon što su završila u medijima.

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

> Ministru Kalmeti treba još: Idemo dalje!

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

Za kupnju WC-a je tako prihvaćena ponuda njemačke tvrtke Toi-Toi koja je iznosila čak 1,156.499,00 kuna. Hrvatska tvrtka Magrad je tražila 332 tisuće kuna, ali su odbijeni zbog neodgovarajuće tekućine za dezinsekciju, dok je ponuda tvrtke Ilirica od 480,5 tisuća kuna odbijena zato što nisu dostavili ovjerene preslike dozvola za dezinsekciju i prometne dozvole.

U slučaju javne nabave za zaštitu instalacija na dionici Dubrovnik - Doli prihvaćena je ponuda Dalekovoda koji je ponudio cijenu od 43,492.104,60 kuna. Odbijena je, pak, ponuda Montmontaže Plinovod i Else Gornja Radgona koji su nudili 27,310.417,26 kuna i to uz objašnjenje da su zaboravili navesti jedinične cijene za dvije stavke koje ukupno koštaju samo 30.600 kuna.

Oba ova slučaja u medijima su objavljena sredinom srpnja, a natječaji su poništeni samo par dana kasnije, 24. srpnja uz objašnjenje da je bilo nepravilnosti u sastavljanju troškovnika dokumentacije za nadmetanje, iako su žalbe tvrtki koje su sudjelovale u natječajima i nisu dobile poslove odbačene.

Pročitajte više