Eksplozija na jahti između Otoka Ilovika i Silbe; austrijski jahtaši se spasili u gumenjaku

IZMEĐU otoka Iloka i Silbe danas se popodne dogodila pomorska nesreća jahte, a dvojica austrijskih jahtaša spaslila su se prekrcajem u gumeni čamac.

Kako je priopćila glasnogovornica Ministarstva mora, turizna prometa i razvitak Marina Halužan, u Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci poslije 14 sati s broda "Milne" telefonski je dojavljeno da se između otoka Ilovika i Silbe dogodila eksplozija na trinaestmetarskoj jahti "Gani Medes". Eksplozija se dogodila u strojarnici, nakon čega se jahta zapalila, i dva sata posliije i potonula.

Na jahti su se nalazila dva austrijska državljanina Dieter Graf (1959.) i Richard Stampfl (1968.) koji su se spasili prekrcavši se u gumeni čamac. Austrijske državljane preuzela je talijanska brodica, a nakon dolaska na mjesto nesreće brodica malološinjske Lučke ispostave odvezla ih je u Mali Lošinj k liječniku. Obojica Austrijanaca nisu ozlijeđena.

Na mjesto nesreće došao je i "Jadrolinijin" trajekt "Božava" koji je bio na redovitoj plovidbi te je sudjelovao u gašenju požara na jahti, koja je u 16, 20 sati potonula. Na mjestu nesreće nastalo je neznatno onečišćenje mora.

Pročitajte više