FOTO Pijani 19-godišnjak se zabio u betonski stup, izvlačili ga iz gorućeg auta

Foto: Emeđimurje

U RANIM jutarnjim satima, pijani 19-godišnjak je u Svetoj Mariji kod Čakovca izgubio nadzor nad automobilom i zabio se u stup. Automobil se zapalio, a njega su morali izvlačiti policajci.



"U Svetoj Mariji, oko 5 i 10 ujutro, u Ulici Matije Gupca,kod kućnog broja 25, vozač osobnog automobila čakeovečkih registracija, 1998. godišta, iz istog naselja, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola, izgubio nadzor, udario u betonsku ogradu, a potom i u betonski stup niskonaponske električne mreže. Uslijed udara došlo je do zapaljenja prednjeg dijela automobila. Vozač je izvučen iz automobila te odveden u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.", javljaju iz PU međimurske.

Spasili ga policajci

Andreas Lisjak, zapovjednik DVD-a Sveta Marija, kaže da je dobio dojavu o nesreći od Policijske postaje Prelog da je automobili unesrećenog mladića iz Svete Marije u plamenu, a kojeg su prilikom toga iz buktinje izvukli policajci spomenute postaje. Oni su za vrijeme noćne smjene prvi naišli na nasreću i pružali mu pomoć. Zahvaljujući njihovoj brzoj rekaciji, uspjeli su mladića izvući iz vozila, prenosi Emeđimurje.



Jedan od njih pokušao je požar ugasiti aparatom, ali to nije bilo dovoljno.

"Trebala im je naša pomoć. Na mjesto nesreće došli smo s vatrogasnim vozilom i buktinju smo ugasili dodatno pjenom i vodom. O tome su sudjelovala četiri naša člana. To je bilo žurno jer je vatra prijetila kući s drvenim prozorima i vratima te drvenim krovištem" rekao je Lisjak za Emeđimurje.

Pročitajte više