Gorbačov nastavlja rat protiv Putina: Ovo je lakrdija, izbori se moraju ponoviti

BIVŠI čelnik SSSR-a Mikhail Gorbačov pridružio se onima koji tvrde da su izbori u Rusiji bili lažirani.

"Vodstvo države mora priznati da su evidentirane brojne falsifikacije i namještanja u izbornom procesu. Ovi rezultati evidentno ne reflektiraju stvarnu volju naroda. Pred ruskim čelnicima je samo jedna ispravna odluka - poništiti ovu lakrdiju i sazvati nove izbore", kazao je Gorbačov za agenciju Interfax.

"Broj Rusa koji smatraju da su objavljeni rezultati pogrešni rastu iz dana u dan. Kada vlast ovako očigledno pokazuje manjak respekta prema mišljenju javnosti, to diskreditira i nju samu, te dodatno destabilizira situaciju", dodao je Gorbačov, koji već godinama sugerira da se Rusija pod Putinom sve više odmiče od demokracije i vraća ka totalitarizmu.

Njegova teza potvrdu dobiva i u realnosti, jer su prosvjedi protiv Ujedinjene Rusije sve češći i sve brojniji, iako su zbog toga na meti policije. Procjenjuje se kako je jučer u Moskvi uhićeno najmanje 800 prosvjednika, a nekih 230 uhićeno je u Sankt Petersburgu. Istovremeno je ruska televizija u potpunosti ignorirala masovni prosvjed u Moskvi, prikazujući samo "derneke" koje su organizirale Putinove pristaše.

Pročitajte više