Nakon potjere pulski policajci uhvatili Austrijanca koji je u par sati ukrao dva automobila

Foto: FAH

ISTARSKA je policija pritvorila 45-godišnjeg austrijskog državljanina koji je u svega nekoliko sati ukrao automobil u Puli, odvezao se do Rovinja gdje je ukrao drugi automobil i njime se vratio u Pulu gdje je uhićen nakon kraće policijske potjere, javlja ipress.

Muškarca je u nedjelju, 21. kolovoza u večernjim satima, s parkirališta na pulskoj rivi ukrao automobil Fiat, pulske registarske oznake, u vlasništvu 57-godišnjaka. Ukradeni automobil policijski su službenici pronašli 22. kolovoza oko 3 sata u Ulici Turnina u Rovinja, odnosno nekoliko sati nakon krađe.

No, ubrzo su zaprimili dojavu da je na tom području ukraden drugi Fiat, pulskih registarskih oznaka, u vlasništvu 60-godišnjaka, a u kojem se nalazio polog od ugostiteljskog objekta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Svega pola sata kasnije, policijski službenici su u Flaciusovoj ulici u Puli uočili ukradeni automobil te su krenuli za njim. Na raskrižju ulica Riva i Sv. Ivana, vozač na semaforu nije stao na znak crvenog svjetla već je nastavio kretanje u pravcu Ulice sv. Petra, gdje su ga policijski službenici sustigli i uhitili.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 22. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske uz kaznene prijave za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari te krađu.

Pročitajte više