VIDEO Hillary Clinton usred govora imala teški napadaj kašlja

Screenshot: YouTube

HILLARY CLINTON doživjela je žestoki napadaj kašlja tijekom govora na predizbornom skupu u Clevelandu. Demokratskoj kandidatkinji za predsjednicu SAD-a trebalo je nekoliko minuta da se oporavi i nastavi normalno govoriti, što je uzrokovalo novi val nagađanja o njezinom zdravstvenom stanju.   

"Svaki put kad se sjetim Trumpa, postanem alergična", pokušala se našaliti Hillary, ali kašalj i drugi znakovi fizičke slabosti koje je pokazala tijekom kampanje natjerali su dio javnosti, medije, i samog Donalda Trumpa da se zapitaju je li Clinton sposobna obavljati dužnosti predsjednika SAD.

Opskurni desni mediji pišu o navodnom moždanom udaru koji je Clinton pretrpjela 2012. godine, posljedičnim oštećenjima mozga, te posebno opremljenom kombiju kojim Hillary tijekom kampanje putuje Amerikom.

Trump je dobar dio svoje kampanje posvetio pitanju sposobnosti Hillary Clinton da fizički podnese napore predsjedničkog posla, a ne propušta ni priliku bocnuti je preko društvenih mreža.

I drugi republikanski političari uključili su se u javnu raspravu o njezinom zdravlju, pa je tako bivši gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani medije kritizirao da zbog toga što "nisu spomenuli neke znakove bolesti kod Clinton", i pozvao sve zainteresirane za to pitanje da u internetske tražilice ukucaju "Hillary Clinton bolest" i pogledaju rezultate.

Glasnogovornica Trumpove kampanje Katrina Pierson spomenula je 'poremećaj govora' koji je primjetila kod Hillary Clinton. Desno orijentirana televizija Fox na Twitter stavlja fotografije Hillary Clinton s podočnjacima ili iznimno blijede, kao i montažu na kojoj neobično trese glavom.

Priču su prihvatili i Trumpovi sljedbenici na društvenim mrežama, koji pomno analiziraju svaki detalj u izgledu ili govoru Hillary Clinton, tražeći znakove bolesti.


Clinton sve navode o lošem zdravstvenom poriče. Priznaje da ima problema sa stvaranjem krvnih ugrušaka, zbog čega redovito uzima lijekove. Poriče i to da je ikada doživjela moždani udar, i tvrdi da se 2012. godine onesvijestila iscrpljena od gripe, pri čemu je doživjela potres mozga.

Objavila je detaljno pismo liječnika internista koje govori o njezinim zdravstvenim problemima, općem zdravstvenom stanju i životnim navikama. Na prozivanje republikanaca odgovara da prije samog dana predsjedničkih izbora nema namjeru objavljivati bilo kakve druge dokumente o svome zdravlju.     
    
Trump, rođen 1946., godinu i pol prije Hillary, o svojem zdravlju dosad je objavio samo jedno pismo, koje je njegov osobni liječnik po vlastitom priznanju napisao za samo pet minuta.

U pismu nema ključnih zdravstvenih podataka poput datuma posljednjeg pregleda, popisa lijekova koje je uzimao, rezultata EKG-a ili razine kolesterola. Pismo je dugo četiri odlomka, a u njemu stoji da je Trump "najzdraviji pojedinac ikada nominiran za predsjedništvo."
 

Pročitajte više