Hrvatska i Srbija sutra potpisuju sporazum o zračnom prometu?

MILAN MRKONJIĆ, srpski ministar za infrastrukturu, novinarima je u zgradi vlade kazao kako će sutra biti potpisani svi dokumenti koji su potrebni za stabiliziranje zračnog prometa između Srbije i Hrvatske. Tanjug prenosi da je Mrkonjić kazao kako će država obaviti svoj dio posla, a određivanje destinacija na komercijalnim letovima je stvar dogovora JAT-a i Croatia Airlinesa.

"Hoće li se letjeti za Pulu, Dubrovnik ili će biti uspostavljena linija Beograd - Zagreb, što su danas predložili predstavnici Hrvatske, to je stvar komercijale i o tome će se dogovoriti dvije aviokompanije", kaže Mrkonjić.

Srpski je ministar istaknuo kako je jedini problem koji se pojavio u pregovorima slijetanje aviona na aerodrom u Osijeku koji tako, kaže Mrkonjić, ulaze u teritorij Srbije. "No, to će biti riješeno na sutrašnjim razgovorima", kazao je Mrkonjić. Razgovori u Beogradu počeli su danas, a srpski ministar infrastrukture novinarima je kazao kako su sve teme oko cestovnog, željezničkog i vodenog prometa jasno definirane pa oko njih neće biti nikakvih problema.

Podsjećamo, Srbija i Hrvatska još nemaju sporazum o zračnom prometu pa je JAT morao tražiti posebne dozvole kako bi tijekom sezone imao letove iz Beograda u Dubrovnik. Dva srpska aviona sletjela su u Dubrovnik 2. i 6. srpnja, ali JAT nije dobio dozvolu za cijelu sezonu, već samo za te dvije prigode. Prepreka je bila nedostatak sporazuma pa, ako isti sutra bude potpisan, više neće biti nikakve prepreke za letove između Hrvatske i Srbije.

Pročitajte više