HTnet omogućio besplatnu sigurnosnu zaštitu svim svojim korisnicima modemskog pristupa Internetu

OD DANAS je HTnet osigurao besplatnu sigurnosnu zaštitu računala svim svojim korisnicima modemskog pristupa Internetu. HTnet zaštita uključuje mogućnost zaštite od virusa, od neželjenih elektroničkih poruka i firewall zaštitu.

Odabranu zaštitu korisnici jednostavno i brzo mogu aktivirati odlaskom na stranice HTneta. Za obranu od neželjenog prometa korištena su rješenja tvrtke Trend Micro.

Kako bi svojim korisnicima omogućio da mu u potpunosti prepuste brigu o što sigurnijoj komunikaciji i poslovanju putem Interneta, HTnet je implementirao InterScan Messaging Security Suite, vrhunsko softversko rješenje koje se koristi najmodernijim algoritmima za detekciju virusa i neželjenih (spam) poruka.

Ovaj je softver izradio renomirani svjetski proizvođač Trend Micro kojemu je načelo migracije zaštite s desktopa na servere, e-mail servere i gateway-e priskrbilo reputaciju vizionara i tehničkog inovatora na tom području.

Jedna od brojnih prednosti ovog programskog paketa je upravo brzo ažuriranje definicije virusa tako da od trenutka pojave virusa bilo gdje na svijetu do ažuriranja programa i zaštite korisnikovog računala prođe prosječno 41 minuta, a najviše do tri sata.

Aktiviranjem zaštite poštanski sandučići HTnetovih korisnika bit će u potpunosti zaštićeni tako što će neželjene i potencijalno opasne poruke biti blokirane već na serveru. Antivirusna zaštita obrisat će poruku s detektiranim virusom i o tome korisniku poslati poruku.

Antispam zaštita će u naslovu e-mail poruke naznačiti da se radi o mogućoj neželjenoj poruci. Firewall zaštita će zaštititi računalo korisnika od većine mrežnih napada filtrirajući većinu potencijalno opasnog prometa.

Nesumnjivo je da će ovakva zaštita značajno pridonijeti većoj sigurnosti uporabe računala  HTnetovim korisnicima, ali i ugodom, budući da prema nekim statistikama čak 60 posto ukupne elektroničke pošte čine neželjene poruke.

Postojeći HTnetovi korisnici modemskog pristupa Internetu moći će aktivirati i administrirati sigurnosnu zaštitu putem korisničkih stranica na adresi www.htnet.hr/user/ dok će za sve nove korisnike sigurnosna zaštita biti sastavni dio odabranog paketa.

Pročitajte više